Naslovna VESTI MAČKE 16 PUTA BRAVO! Radnik na gradilištu spasio 16 ZAZIDANIH mačaka

16 PUTA BRAVO! Radnik na gradilištu spasio 16 ZAZIDANIH mačaka

0
spaseno 16 mačaka

Neki ljudi imaju sreće da spasu nečiji život i zauvek se diče dobrim delom koje su učinili. Većina njih će skromno reći – pa svi bi to uradili na mom mestu. Znamo vrlo dobro da ne bi, i zato želimo da se o svakom heroju govori kako dolikuje.

spaseno 16 mačaka

Na primer, o momku koji je spasio ne jedan, nego 16 nevinih života koji su bili u velikoj opasnosti. Čak devet mačaka i sedam mačića našlo se zaglavljeno u zidu zgrade i verovatno ne bi dočekali da ponovo vide svetlost dana da nije bilo ovog vrednog momka koji voli životinje i koji se zaprepastio kada je došao na posao i otkrio šta se događa.

Pročitajte i ovo: ŠOK ZA CELU PORODICU: Mačak kog su kremirali – ušetao kroz vrata kao da se ništa nije desilo

„Nedelja je započela malo drugačije za ovog radnika na gradilištu oko jedne napuštene kuće. Novi vlasnici su čuli mjaukanje koje je dopiralo negde iznutra, a kada je radnik razbio zid, imali su šta i da vide. U zidu je bilo zarobljeno 16 mačaka!“ pisalo je u objavi za društvene medije na profilu Udruženja za zaštitu i kontrolu životinja iz Filadelfije. „Srećom, uspeli smo da dođemo do njih i izvučemo ih odatle, ali nam je bilo potrebno osam sati da to učinimo!“

spaseno 16 mačaka

Ima i tužnih vesti, nažalost. Jedno mače je uginulo nedugo pošto je izbavljeno iz strašne klopke. Ostale mace su sada dobro i oporavljaju se. Iz Udruženja su rekli da one živote duguju radniku sa gradilišta, jer zarobljene u zidu ne bi dugo izdržale. Bila im je potrebna hitna pomoć veterinara.

spaseno 16 mačaka

I dalje je nejasno kako su mace završile u zidu, ali Udruženje će se pobrinuti za to da od sada uvek budu na dobroj strani zida. Svih 15 preživelih mačaka nalazi se u azilu, gde uživa u nezi koja im je bila preko potrebna.

spaseno 16 mačaka

U budućnosti, zaposleni u Udruženju će im pomoći da se ponovo socijalizuju i potpuno oporave, kako bi imale veće šanse da neko poželi da im pruži dom zauvek.

Pročitajte i ovo: MAČE PO IMENU „DEDA“ – Veterinari su hteli da ga eutanaziraju ali je on izrastao u preslatku mačku.

Sreča je kada se prava osoba nađe na pravom mestu u pravo vreme. Zahvaljujući brzoj reakciji momka sa gradilišta, mace su spasene i dobiće šansu da budu deo nečije porodice. Bravo za momka, i to ne jednom, već 16 puta bravo!

Izvor: Daily Paws

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstŠOK ZA CELU PORODICU: Mačak kog su kremirali – ušetao kroz vrata kao da se ništa nije desilo
Sledeći tekstPRAVA PATROLNA ŠAPA: Pas skočio u jezero da spasi bebu jelena

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime