Naslovna VESTI PSI REKORD: Kuja Stela je nedavno oštenila čak 17 štenaca!

REKORD: Kuja Stela je nedavno oštenila čak 17 štenaca!

1
17 štenaca petface

17 štenaca: Svet je odnedavno bogatiji za čak 17 preslatkih mališana, a njihov dolazak na svet je svojevrsni rekord. Naime, njih je okotila jedna majka, keruša rase Maremano ovčarski pas.

Pročitajte još: NEŽNI DŽIN U RODITELJSKOJ ULOZI: Najveći pitbul na svetu postao je otac!

Jedina osoba koja je više od nas uzbuđena vestima o ovoj prinovi je – VLASNIK. Džon Konstanzo, koji živi i radi na svojoj organskoj farmi u Kaliforniji, nije krio iznenađenje brojem štenaca. Naime, on je očekivao od šest do osam mališana. Kada je njegova ljubimica Stela na svet donela čak 17 štenaca, novonastalu situaciju, ovaj čovek je izjadnačio sa “ludilom”.

17 štenaca petface

Novi šok je usledio kada je Džon saznao da je njegova Maremano ovčarka nova živa rekorderka kada se kao kriterijum uzima veličina legla. I to ne samo države, već i celog sveta.

Raniji rekordi:

U istoriji, najveći broj štenadi u jednom leglu, imala su tri psa u istoriji: ženka američkog lisičara je 14. juna 1944 oštenila 23 šteneta . U februaru 1975 jedna bernandinka je oštenila takođe 23 šteneta od kojih je 14 preživelo a isti ubroj štenaca je na svet donela i ženka nemačke doge u junu 1987. godine.

 Pročitajte još: ČUDESNO: Mače koje je imalo manje od 10 % šanse da preživi, izvuklo se zahvaljujući svom nesalomivom duhu!

Inače, mališani su zdravi i odlično napreduju, a po rečima ponosnog vlasnika, oni će vremenom biti prodati, ali samo farmerima koji žive na području Kalifronije. Povodom ovog rekorda, Džon je izjavio:

-Od 17 štenaca, imamo 11 dečaka i 6 devojčica. Svi su i više nego zdravi. Veterinar je rekao da se sa ovakvim slučajem do sada nije susreo. Za vreme svoje dugogodišnje prakse, najveći broj štenaca koje je on doneo na svet je 12.

17 štenaca petface

Inače, Maremano ovčari su nežni, izuzetni čuvari i veoma inteligentni psi.Pored toga, oni su veoma hrabri i odlučni, ali i veoma privrženi porodici sa kojom žive. Ono što ovi psi ne vole je stroga kontrola i ograničen prostor za kretanje.

Zbog svega navedenog, ne sumnjamo da će Stela biti divna majka svojim bebama, kojima želimo brz napredak.

17 štenaca petface

Srećnoooo mališani.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPARAĆIN: „Centar grada je preplavljen telima otrovanih pasa. Ovo nikad nisam video“!
Sledeći tekstDRAŽEVAC: Pas spašen sigurne smrti zahvaljujući devojčici Nataši od 12 godina!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime