Naslovna VESTI MAČKE ZAŠTO: Australija ubija 2 miliona mačaka!

ZAŠTO: Australija ubija 2 miliona mačaka!

1
2 miliona mačaka petface

Ako je verovati naslovima svetskih medija, australijska vlast planira da ubije 2 miliona mačaka! Kako bi sačuvali vrste životinja koje su žrtve predatora, tačnije mačaka, australijska vlada je objavila plan ubistva 2 miliona mačaka i to do 2020. godine!

Prredstavnik autralijske vlade, Gregori Endrjuz, u obraćanju na lokalnoj radio stanici izjavio je da je „objavljen rat uličnim mačkama“.

– Do 2020. godine hoću da vidim uništena 2 miliona uličnih mačaka, pet novih ostrva i 10 kopnenih zona u kojima nema uličnih mačaka, kao i kontrolne mere primenjene na 10 miliona hektara, rekao je ministar životne sredine Australije.

Petogodišnji plan je obelodanjen u Zoo vrtu u Melburnu, 16. jula 2015. godine, a kako navode – za cilj ima zaštitu domaćih vrsta sisara i ptica Australije.
Ministar je objasnio da su divlje mačke odgovorne za nestanak 27 sisara i da prete opstanku još 120 drugih vrsta.

Mačke su u Australiju doneli kolonisti između 17. i 19. veka. Prema jednoj proceni, 20 miliona mačaka koje žive u Australiji ubije oko 75 miliona malih životinja koje žive u Australiji za samo jedan dan!

Danas u Australiji živi blizu 20 miliona divljih mačaka, od kojih su neki primerci tri puta veći od domaćih mačaka i teže i do 15 kilograma.

Plan vlade je da akcija bude spovedena “humano i efikasno” , a to podrazumeva ubijanje i trovanje divljih mačaka. Postavlja se pitanje, koliko je životinja ubijeno ljudskim faktorom… 🙁

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.