Naslovna VESTI PSI STRAVA – KOST I KOŽA! – Da li će preživeti?

STRAVA – KOST I KOŽA! – Da li će preživeti?

0
mršavi pas

Spasioci koji su zatekli ovog psa na jednom parkingu posle prijave prolaznika koji ga je video u užasnom stanju imali su samo jednu misao: „Ovo je najmršaviji živi pas koga smo ikada videli“.

mršavi pas

Pas je bio toliko iscrpljen da nije mogao da digne glavu. Ležao je u đubretu, u sopstvenom izmetu i mokraći. Jedva da je i disao. Odmah su ga umotali u ćebe, priključili na infuziju i odvezli u veterinarsku kliniku.

UŽASNO, MONSTRUOZNO – Ubila žirafu za Dan zaljubljenih pa pozirala

Dali su mu ime Itan i započeli borbu za njegov život. Pas je bio težak 38 kilograma, a prema konstituciji i rasi procenjeno je da je bio mršaviji oko 40 kilograma nego što bi trebalo da bude težak. „ Na dehidriranoj koži se vidi obris svake kosti, a gubitak mišića je ekstreman. Njegovo telo je pokušavalo da iskoristi bilo kakvu energiju kako bi preživelo“ – izjavili su veterinari.

mršavi pas

Veruje se da je Itan nedeljama bio bez hrane i vode, zatvoren u nekom prostoru pre nego što je ostavljen na parkingu. Trenutno je u kritičnom stanju. Veterinari se bukvalno bore za njegov život. Sutradan po prijemu, pokazao je i neke neurološke simptome i ubrzano disanje pa je prebačen u drugu kliniku.

HOROR TRANSPORT – Uhvaćen ŠVERCER pasa sa SRPSKIM TABLICAMA!

Medicinski tim koji se brine o njemu mora da ga drži i pomaže mu prilikom uzimanja hrane i vode. Još uvek to ne može da radi sam. Jednostavno, previše je slab. Spasioci i veterinari ipak ne odustaju od Itana.

mršavi pas

Paralelno sa borbom za život, vodi se i istraga o tome kako je ovaj predivni pas dospeo u ovako teško stanje. “Itan zaslužuje pravdu!” – rekli su u Udruženju Kentucky Humane Society.

mršavi pas

Poslednje informacije, koje su stigle sedam dana posle pronalaska Itana su ipak ohrabrujuće. Pas je još uvek živ, dobio je 9 kilograma na težini, uglavnom zahvaljujući infuziji koju prima. Svaki novi dan njegovog života spasioce drži u nadi da će ovaj borac uspeti.

Izvor:  theanimalrescuesite Foto: KENTUCKY HUMANE SOCIETY

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstDVA ŠTENETA UDOMLJENA, OSTALO – NAJSLAĐE! – Kada su ih našli bili su na ivici smrti.
Sledeći tekstSPASIOCIMA POTREBNA POMOĆ! – Animal Rescue Serbia ima veliki problem

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime