Naslovna VESTI BRAVO KOMŠIJE: 45 činčila spašeno iz kaveza i prvi put osetile LJUBAV...

BRAVO KOMŠIJE: 45 činčila spašeno iz kaveza i prvi put osetile LJUBAV i NEŽNOST!

0
45 činčila petface

U pažljivo organizovanoj i sprovedenoj akciji, Udruženje „Prijatelji životinja“ iz Hrvatske u saradnji sa Udruženjem „Mrkvica“, spasilo je 45 činčila!

Nakon što je 1. januara u Hrvatskoj stupila na snagu odredba o zabrani uzgoja životinja u svrhu proizvodnje krzna, bivši odgajivači činčila odazvali su se apelu „Prijatelja životinja“, pokazali samilost prema preostalim životinjama i ustupili ih na udomljavanje.

ISTORIJSKI TRENUTAK: Zabrana uzgoja činčila zbog krzna – STUPILA NA SNAGU!

45 činčila petface

Nekada osuđene na smrt radi krzna, spašene činčile provešće ostatak svojih života sa brižnim udomiteljima u Zagrebu, Splitu, Rijeci i drugim gradovima. 

ZARAD BOTOKSA: Preko 100.000 životinja bude ubijeno u okrutnim testovima! (VIDEO)

Luka Oman, predsednik Prijatelja životinja, izjavio je da je ovakva zabrana izazvala oduševljenje javnosti, koja je čekala na to dugih deset godina prelaznog perioda.

45 činčila petface

– Time se spašava veliki broj životinja od patnje uzgoja i gušenja plinom, lomljenja vratova ili elektrokucije. Lijepo je što su nekadašnji uzgajivači odlučili omogućiti činčilama bezbrižan život bez straha od deranja krzna, dodao je on.

Udruženju „Prijatelji životinja“ javili su se mnogi pojedinci koji su ponudili svoj dom činčilama. Tako je 45 činčila dobilo priliku prvi put u životu izaći iz skučenih kaveza, skakati, maziti se i osetiti pod nogama čvrsto tlo umesto rešetki kaveza.

Ovo je jasno NE ubijanju životinja radi krzna! Nakon Slovenije, Hrvatske i drugih država očekuje se stupanje na snagu zabrane uzgoja životinja radi krzna i u BiH i Srbiji.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstDostavljač pice se zaustavio da spasi psa jer je život bitniji od posla
Sledeći tekstKujica Violet provela je celi svoj život na lancu, a onda joj je jedna žena spasila život!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime