Naslovna VESTI PSI U ovih 5 mitova veruje skoro svaki ljubitelj pasa!

U ovih 5 mitova veruje skoro svaki ljubitelj pasa!

0
5 mitova petface

Ako pas maše repom – on je srećan, a ako mu je njuška suva – bolestan je. Ovo je jedno od najuvreženijih verovanja u vezi sa psima. Mnoge stvari koje svakodnevno čujemo o psima ispostavilo se da i nisu u potpunosti istinite. Upravo zato, odlučili smo da napravimo listu nekoliko najčešćih mitova o psima.

5 razloga zbog kojih treba UDOMITI LJUBIMCA!

1. Kada pas maše repom znači da je srećan!

Ova zabluda često dovodi do nezgoda, pa čak i ujeda. Da, psi mašu repom kada su srećni, ali to rade i iz drugih razloga. Govor tela pasa je vrlo kompleksan, pa tako mahanje repom može ukazati na strah, anksioznost pa i agresivnost.

5 mitova petface

2. Ženke bi trebalo da imaju jedan okot pre nego što se sterilišu!

Sterilizacija i kastracija tema su brojnih diskusija, a ovaj argument se često navodi PROTIV. Naime, rutinska sterilizacija pasa se preporučuje zbog kontrole njihove populacije, koja predstvalja problem u brojnim državama. Takođe, ne postoje medicinski dokazi koji idu u korist ovo mitu.

3. Psi vide samo crno i belo!

Neka istraživanja pokazala su kako to i nije istina. Iako ona ne mogu biti visoko pouzdana, pokazala su kako su psi sposobni da vide nijanse plave i žute.

4. 1 ljudska godina označava 7 psećih!

Istina je da psi stare brže od ljudi, ali teško je tačno izračunati tu razliku. Raspon od pasmine do pasmine i pojedinca do pojedinca, mogao bi dati puno više odgovora pa se brojka 7 uzima zapravo kao vrlo pojednostavljeni odgovor. O kalkulatoru psećih godina smo vam već pisali – UVEK SMO SE PITALI KAKO I KOLIKO: Kalkulator psećih godina – pred vama!

5 mitova petface

5. Mešanci su zdraviji od čistokrvnih pasa!

Jedan od najčešćih mitova o psima, koji nije tačan, a to su dokazala brojna naučna istraživanja. Naime, analizom medicinske dokumentacije 150 hiljada pasa lečenih u Velikoj britaniji, zaključeno je da ne postoji značajna razlika u njihovom opštem zdravstvenom stanju.

Da li ste vi skoro čuli za neku predrasudu?

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPREKO 5 HILJADA ŠEROVA: Koje ti je marke pas – pismo devojke koje kruži Internetom!
Sledeći tekstInstagram Marije Šerifović na kome dominira pas, Hak: “Kralj njenog srca”!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime