Naslovna VESTI PSI PANČEVO: Čovek pronašao 5 pasa spakovanih u džakove – isprebijane i krvave!

PANČEVO: Čovek pronašao 5 pasa spakovanih u džakove – isprebijane i krvave!

1
5 pasa petface

5 pasa spakovanih u džakove – ovo je slika koju je video čovek koji ih je pronašao i spasio! Svi isprebijani, krvavi, njih 5, bilo je spakovano u džakove! Dobro ste pročitali! Ovome je svedočila Zora, koja je u četvrtak uveče, negde oko 19h dobila poziv iz Gradksog Prihvatilišta!

– Odem tamo – 5 pasa spakovanih u džakove – da ne poverujete! Psi su sada izvađeni iz džakova i smešteni i to četiri u kavezima u kombiju i jedan u kavezu ispod nadstrešnice. Psi u kombiju imaju povrede koje nisu opasne po život za razliku od ženke koja je izdvojena. Ono što je vidljivo na prvi pogled je da ima polomljenu kičmu i razbijenu glavu. Pitanje je hoće li dočekati jutro, napisala je Zora na svom Facebook profilu!

5 pasa petface

Odmah je sa zaposlenima u Prihvatilištu proverila da li psi imaju čipove! Utvrđeno je da je samo ženka čipovana i  to na Zoohigijenu, pre nepunih mesec dana.

Pročitajte još:
BRAVO ZA KOMŠIJE: Zbrinuli bolesnog psa i brinu o njemu u ulazu zgrade!

– Pitam šta se desilo – kažu da je radnik Higijene u pogonu Čistoća, negde oko 18 časova našao pored kontejnera na Kotežu 2, u blizini kružnog toka, pet džakova u kojima su bili spakovani psi i da ih je odmah stavio u auto doneo u Zoohigijenu. Slušam i gledam u neverici. Pokušavam da zamislim kakav to um može da ostavi 5 pasa, da ih prebije, spakuje u džakove, da ih zatim odveze i izbaci kod kontejnera, maltene u sred bela dana, u naseljenom i prometnom delu grada, kaže Zora!

Pitanja se samo nižu – otkud gradski pas zajedno sa psima koji po izgledu deluju kao da su vlasnički, a po ponašanju kao da su prvi put izašli van svog životnog prostora? Šta li je to plitak mozak, kratke živce i laku ruku nateralo da se udruže i da polome malu crnu kerušu? Kakav li je to njen greh bio kada je dobila tako snažne udarce u glavu i kičmu da se odmah oduzela i kontuzovala?

5 pasa petface

– Od kad se intenzivno bavim zaštitom životinja često sebi postavljam pitanje – mogu li ljudi biti tako okrutni, a ti isti „ljudi“ svakodnevno odgovaraju – mogu, mogu. Pozvala sam policiju koja je za nekih 15-ak minuta došla i napravila službenu belešku. Nameravam da kao zastupnik Društva za zaštitu životinja i prirode „Ekolibrijum“ podnesem krivičnu prijavu protiv NN lica i molim sve građane Pančeva koji žive na Kotežu 2, u neposrednoj blizini „bunkera“ i kontejnera, da se jave ukoliko su primetili nekog ko izbacuje džakove ili bilo šta u vezi sa događajem, apelovala je Zora!

Pročitajte još:
BRAVO: Đaci muzičke škole iz Pančeva sviraju za napuštene pse!

Mi smo ostali šokirani i nedorečeni, i samo želimo da se priključimo ovom apelu! ŠERUJTE, neko sigurno nešto zna o ovom slučaju!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstŽivka je izgubila nogu, ali njeno HRABRO SRCE vas zove u pomoć!
Sledeći tekstOBAVEZNO ŠTIVO: Priđite nepoznatom psu na pravi način!

1 KOMENTAR

  1. Svako prikrivanje zločina je saučesništvo. Neko zna. Mi moramo početi sa ozbiljnim kažnjavanjem ovakvih užasnih zlodela. Ovo ne može da uradi normalan čovek, već samo monstrum , koji je spolja pritajeni agresivac a u suštini i teško bolestan deo društva, opasan po okolinu. Ovo nije jedini slučaj. Mora se istražiti dok se počinilac ne nadje.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime