Naslovna VESTI PSI PANČEVO: Čovek pronašao 5 pasa spakovanih u džakove – isprebijane i krvave!

PANČEVO: Čovek pronašao 5 pasa spakovanih u džakove – isprebijane i krvave!

1
5 pasa petface

5 pasa spakovanih u džakove – ovo je slika koju je video čovek koji ih je pronašao i spasio! Svi isprebijani, krvavi, njih 5, bilo je spakovano u džakove! Dobro ste pročitali! Ovome je svedočila Zora, koja je u četvrtak uveče, negde oko 19h dobila poziv iz Gradksog Prihvatilišta!

– Odem tamo – 5 pasa spakovanih u džakove – da ne poverujete! Psi su sada izvađeni iz džakova i smešteni i to četiri u kavezima u kombiju i jedan u kavezu ispod nadstrešnice. Psi u kombiju imaju povrede koje nisu opasne po život za razliku od ženke koja je izdvojena. Ono što je vidljivo na prvi pogled je da ima polomljenu kičmu i razbijenu glavu. Pitanje je hoće li dočekati jutro, napisala je Zora na svom Facebook profilu!

5 pasa petface

Odmah je sa zaposlenima u Prihvatilištu proverila da li psi imaju čipove! Utvrđeno je da je samo ženka čipovana i  to na Zoohigijenu, pre nepunih mesec dana.

Pročitajte još:
BRAVO ZA KOMŠIJE: Zbrinuli bolesnog psa i brinu o njemu u ulazu zgrade!

– Pitam šta se desilo – kažu da je radnik Higijene u pogonu Čistoća, negde oko 18 časova našao pored kontejnera na Kotežu 2, u blizini kružnog toka, pet džakova u kojima su bili spakovani psi i da ih je odmah stavio u auto doneo u Zoohigijenu. Slušam i gledam u neverici. Pokušavam da zamislim kakav to um može da ostavi 5 pasa, da ih prebije, spakuje u džakove, da ih zatim odveze i izbaci kod kontejnera, maltene u sred bela dana, u naseljenom i prometnom delu grada, kaže Zora!

Pitanja se samo nižu – otkud gradski pas zajedno sa psima koji po izgledu deluju kao da su vlasnički, a po ponašanju kao da su prvi put izašli van svog životnog prostora? Šta li je to plitak mozak, kratke živce i laku ruku nateralo da se udruže i da polome malu crnu kerušu? Kakav li je to njen greh bio kada je dobila tako snažne udarce u glavu i kičmu da se odmah oduzela i kontuzovala?

5 pasa petface

– Od kad se intenzivno bavim zaštitom životinja često sebi postavljam pitanje – mogu li ljudi biti tako okrutni, a ti isti „ljudi“ svakodnevno odgovaraju – mogu, mogu. Pozvala sam policiju koja je za nekih 15-ak minuta došla i napravila službenu belešku. Nameravam da kao zastupnik Društva za zaštitu životinja i prirode „Ekolibrijum“ podnesem krivičnu prijavu protiv NN lica i molim sve građane Pančeva koji žive na Kotežu 2, u neposrednoj blizini „bunkera“ i kontejnera, da se jave ukoliko su primetili nekog ko izbacuje džakove ili bilo šta u vezi sa događajem, apelovala je Zora!

Pročitajte još:
BRAVO: Đaci muzičke škole iz Pančeva sviraju za napuštene pse!

Mi smo ostali šokirani i nedorečeni, i samo želimo da se priključimo ovom apelu! ŠERUJTE, neko sigurno nešto zna o ovom slučaju!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

1 KOMENTAR

  1. Svako prikrivanje zločina je saučesništvo. Neko zna. Mi moramo početi sa ozbiljnim kažnjavanjem ovakvih užasnih zlodela. Ovo ne može da uradi normalan čovek, već samo monstrum , koji je spolja pritajeni agresivac a u suštini i teško bolestan deo društva, opasan po okolinu. Ovo nije jedini slučaj. Mora se istražiti dok se počinilac ne nadje.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.