Naslovna Slajder vesti 5 SAVETA ZA VAŠE LJUBIMCE U BORBI PROTIV COVIDA-19: Nisu ugorženi i...

5 SAVETA ZA VAŠE LJUBIMCE U BORBI PROTIV COVIDA-19: Nisu ugorženi i ne prenose virus! (VIDEO)

0
5 saveta za vaše ljubimce petface

Najvažnija informacija koja će obradovati sve ljubitelje životinja jeste da životinje nisu ugrožene i ne prenose virus, prenosi B92.

Higijenu cele porodice treba podići na najviši nivo, a to se odnosi i na ljubimce. Pse izvodite napolje samo kad je to potrebno, igranje sa njim napolju, šetnja bez preke potrebe sve to može da sačeka. Mačke koje su slobodne da izlaze treba ograničiti koliko je moguće, kao i za pse bez preke potrebe nema potrebe ići napolje, savetuju iz Vetlaba

PROČITAJTE I:

10 SAVETA DA ZABAVITE PSE U KARANTINU: Dok traje vanredno stanje – EVO NEKOLIKO SAVETA ZA IGRU! (VIDEO)

LJUBIMCI KOLEGE: Kako izgleda rad od kuće sa ljubimcem! (VIDEO)

NASILJE SE NE ZAUSTAVLJA: Pas je doživeo strahovit udarac koji mu je odneo “POLA LOBANJE”! (VIDEO)

Pet saveta kojih bi trebalo da se pridržavate:

1- Poziv telefonom, ukoliko Vam je potreban veterinar zakažite pregled preko telefona. Sve nedoumice koje možete da rešite pozivom veterinara i savetima bez odlaska napolje značiće kako Vama tako i Vašem ljubimcu. Ukoliko je ipak neophodno da odvedete ljubimca kod veterinara, nek to uradi jedan član porodice. Većina veterinara radi normalno. 

2- Izbegavajte intrakciju sa drugim vlasnicima i psima, šetnju psa ograničite na minimalan broj puta. Pse šetajte na povocu. Ljubimci ne mogu preneti virus, ali ga mogu na telu prenositi kao i ostale površine na kojima se virus može zadržati.

3- Nije potrebna zaštitna maska, ljubimcima nemojte stavljati masku na njušku. Ljubimci su bezbedni. Maske čuvajte za one kojima su zaista potrebne.

5 saveta za vaše ljubimce petface

4- Brisanje i čišćenje šapa i/ili krzna, iako ste ovo već radili, pojačajte meru higijene Vaših ljubimaca. Držite se sredstava namenjenih ljubimcima. Posle svake šetnje dezinfikujte šape i ljubimaca ali i šape. 

5- Starija osebe da se pridržavaju upustva, ukoliko imate preko šezdeset pet godina ostanite kod kuće. Bez brige, Vašeg ljubimca će neko prošetati. Zamolite neku mlađu osobu da to učini za Vas.

Higijena i solidarnost su najbitnije stvar koje nam mogu pomoći protiv ovog virusa. Ostanite kući i zabavite se sa Vašim ljubimcima. 

petface viber

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.