Naslovna VESTI MAČKE Marija, dugi niz godina živela u Čikagu, a nakon smrti skoro 50...

Marija, dugi niz godina živela u Čikagu, a nakon smrti skoro 50 MILIONA DINARA ostavila mačkama!

0
50 MILIONA DINARA ostavila mačkama petface

Grad Đurđevac u Hrvatskoj ovih dana dobio je 30.000 dolara, odnosno nešto više od 3 miliona dinara – što je samo deo nasledstva koje je za sobom ostavila Marija Horvatek. Naime, ona se nakon više od deset godina odselila u Čikago iz rođenog Đurđevca, a nakon što je preminula ostavila je deo svog bogatstva rodnom gradu, kako bi tim novcem pomogli đurđevačkoj deci.

– Odlučili smo da dobijenim novcem kupiti muzičke instrumente za decu, kako bismo iz ovog lepog iskustva u dugotrajnoj budućnosti stvarali sreću i veselje kod najmlađih, rekao je gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči, a prenosi jutarnji.hr.

PROČITAJTE I:

Beograđanka Ljubinka celokupnu imovinu ostavila Organizaciji za brigu o životinjama!

Osim rodnom gradu, Marija je nešto ostavila i rodbini. U Đurđevcu zapravo i nema više njenih naslednika. O njenoj majci, Katici brinula je Ana, čiji su ćerka i zet čija danas u poodmakloj dobi, ali se i te kako sećaju Marije Horvatek.

50 MILIONA DINARA ostavila mačkama petface

– U jednom od pisama koje je slala majci Katici, Mara je napisala kako će sve svoje bogatstvo ostaviti osobi koja će je hraniti i negovati, dakle mojoj majci, odnosno nama, kazala je Roza i dodala kako se seća da je Mara slala majci čestitke za Božić sa po jednim dolarom u koverti.

PROČITAJTE I:

FOTO: 8 dokaza da su psi bolji ljudi od nas!

Najveći deo nasledstva dobilo je pet mačaka Marije Horvatek. Čak 470.000 dolara, odnosno nešto više od 50 MILIONA DINARA ostavila mačkama, koje će imati pravo na ta sredstva sve do svoje smrti. O njima sada brine Eva Barcelona, koja će u njihovo ime i moći raspolagati novcem.

Ovo konkretno znači da je pet mačaka nasledilo sav nameštaj kuće, automobile, nakit, srebrninu, knjige i svu ostalu imovinu koju je Marija posedovala. Bogata ljubiteljka mačaka umrla je krajem decembra 2016. godine, ali je procedura oko nasledstva trajala skoro dve godine.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstKAKO DAVATI LEKOVE LJUBIMCU: Mnogi ovo ne znaju i rade to na pogrešan način!
Sledeći tekstIZBOR POSUDE ZA VODU I HRANU: Nikako birati posude po principu: “Iiijaaao kako su slatke!”

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime