Naslovna VESTI PSI Otkrivamo još 6 načina na koje vam vaš pas kaže “VOLIM TE”!

Otkrivamo još 6 načina na koje vam vaš pas kaže “VOLIM TE”!

0
6 načina petface

Već dugo naučnici pokušavaju da odgonetnu načine na koje psi pokazuju svoje emocije – slične one koje i mi ljudi pokazujemo. Međutim, često smo skloni da na ljubav psa zapravo odreagujemo sa “ŠTA TI SAD TREBA?” a da ustvari i ne znamo da nam svojim gestom samo govore da nas vole 🙂

Nedavno smo objavili tekst Ako vaš pas pokazuje neki od ovih 10 znakova – govori vam da vas voli! a sada ga dopunjujemo sa još 6 načina! Dobro ih proučite i zapamtite 😉

1.Prati vas okolo – jer on jendostavno zna da ste vi najbitniji za njega. Vi ćete mu obezbediti hranu, sklonište, sigurnost i ljubav. Zato on zna da je najbolje da se drži vas. Takođe, psi su društvena bića koja žele da budu deo zajednice, a vi ste njemu sve!

2.Maše repom – Iako postoji gomila razloga zbog kojih psi mašu repom, jedan sigurna razlog za ovo ponašanje je LJUBAV koju želi da vam pokaže!

6 načina petface

3.Pušta da ga dodirujete po glavi – Pi inače ne vole mnogo da ih dodiruju po glavi, a neki to mogu doživeti i kao pretnju. Zato, ako vas pušta da ga mazite po glavi – vi ste mu posebni.

Ako ste se pronašli u ovih 10 situacija, onda VAŠ PAS jeste VAŠ NAJBOLJI PRIJATELJ!

4.Odan vam je – Svi znaju da su psi među najlojalnijim stvorenjima na planeti. Lojalnost takođe dolazi i od vukova. Uprkos zajedničkom terminu „alfa mužjak“, što znači da jedan mužjak vlada nad svojim čoporom, činjenica je da vukovi biraju svog partnera za ceo život. Život kao deo porodične jedinice ugrađen je u instinkte vašeg psa, to je ono što ih čini toliko lojalnim i tako divnim porodičnim ljubimcima.

6 načina petface

5.Smeje se – DA, psi se zaista smeju. Osmeh psa je signal ljubavi i naklonosti prema vlasniku, baš kao i ljudski osmeh. Istraživanja su pokazala da psi koriste mimiku slučnu našoj – reaguju slično na najmilije, na strance, na prijatne i neprijatne objekte.

6.Kad ih je strah – kod vas traže utehu – grmljavina, pucnjava i vožnja u automobilu česti su strahovi kod pasa. Ako psi od vas traže utehu ili podršku u stresnim situacijama, to je znak da u vas imaju veliko poverenje.

Pročitajte dobro te male signale i volite se beuzuslovno!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstUdario ga je automobil na autoputu, a zatim se VLASNIK ODREKAO OVOG PSA!
Sledeći tekstNAĐENA ZA VREME PRAZNIKA, ostavljena, a dredovi su joj bili zapleteni u granje i prljavštinu!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime