Naslovna VESTI PSI O LJUBAVI I ŽIVOTU: 8 lekcija koje možemo naučiti od pasa!

O LJUBAVI I ŽIVOTU: 8 lekcija koje možemo naučiti od pasa!

1
8 lekcija koje možemo naučiti od pasa petface

8 lekcija koje možemo naučiti od pasa: Život ne dolazi sa priručnikom, a svaki dan je nova lekcija. Uprkos tome šta smo o životu spoznali, mnoge stvari, uglavnom zaboravljamo i dozvoljavamo da nam stres okupira svakodnevnicu. Srećom, tu su naši najbolji prijatelji da nas podsete kako treba voleti.

Psi su u istinu posebna stvorenja. Svoje vlasnike vole svom svojom snagom, a čini se da ni za šta manje nisu ni sposobni. Oni ne mogu da govore, ali ipak postoji mnogo važnih stvari o kojima možemo učiti od njih, a to posebno važi kada je ljubav u pitanju.

8 lekcija koje možemo naučiti od pasa petface

Kada su u pitanju važne lekcije, za vas smo izdvojili 8 životnih mudrosti koje bi trebalo da upijemo od naših najboljih prijatelja:

  1. Lekcija broj 1: PSI NISU ZLOPAMTILA!

Vrlo je verovatno da niste uvek bili baš savršen vlasnik svome psu. Pod time podrazumevamo da ste nekad zaboravili da nahranite svog ljubimca, ili da su vam jutarnje šetnje nekada prekratko trajale, jer ste žurili na posao. Mislite da vam je najbolji drugar to zamerio?! Ne! On ne samo da vam je oprostio, nego je celu situaciju zaboravio u roku od čitave jedne sekunde. Dakle, ukoliko se nešto zamerili kolegi, članu porodice ili voljenoj osobi – prosto pustite. Videćete, bićete mnogo srećniji.

  1. Lekcija broj 2: DAVANJE NIJE U PRIMANJU!

Vaš pas vam ne udeljuje milion poljubaca, niti ludački maše repom kada vas ugleda, da bi nešto dobio zauzvrat. On vam to pokazuje zato što to želi. Vi ste njegova omiljena osoba i njegov prioritet u životu. Zamislite kako bi izgledalo kada bi svakoga u našem životu voleli na način na koji pas voli nas.

  1. Lekcija broj 3: MAŽENJE JE REŠENJE ZA SVAKI PROBLEM!

Pod stresom ste, ili ste možda tužni i uplašeni?! Vaš pas takve emocije prevazilazi tako što se mazi sa vama, a potom malo odspava. Kada se probudi, on ima stav da će pokoriti svet. Zašto i vi ne probate takav pristup?! Iznenadićete se.

8 lekcija koje možemo naučiti od pasa petface

  1. Lekcija broj 4: SITNICE ČINE ŽIVOT!

Plačete uz svoju omiljenu seriju, a vaš pas vam liže lice, ne bi li vam uklonio suze. Žurite i ne možete da pronađete cipelu, a on vam je donosi. To su izvanredni gestovi koji potiču od onoga ko vas voli do beskraja i razume vas u potpunosti. Zato, kada neko vama blizak učini nešto slično, izrazite svoju zahvalnost.

Pročitajte još: LJUBAV KAO TAKVA: Dečak uspavljuje mačka udomljenog sa ulice!

  1. Lekcija broj 5: NAUČITE DA PRIGRLITE I ZAVOLITE SVOJE MANE!

Mislite da vašem psu smetaju vaše bubuljice na bradi ili loš zadah izjutra?! Ne, on vas voli uprkos tome i to se nikada neće promeniti. Volite sebe na isti način.

  1. Lekcija broj 6: KADA UPOZNAJETE NOVE LJUDE, SLEDITE SVOJ OSEĆAJ!

Psi imaju instinkt kada su novi ljudi u pitanju, a uprkos tome što su oni uvek prijateljski nastrojeni, neće se libiti da pokažu kada im se neko ne dopada. Zato, kada upoznate neku novu osobu, a osećate neku nelagodu – poslušajte svoj osećaj.

8 lekcija koje možemo naučiti od pasa petface

  1. Lekcija broj 7: POVERENJE SE MOŽE IZGUBITI, ALI NE MORA DA ZNAČI DA JE TO ZAUVEK!

Jedini način da nekoga istinski volite je da mu u potpunosti verujete. Pas će vam verovati, sve do trenutka kada ga u potpunosti zanemarite ili povredite. Međutim, to ne znači da je poverenje otišlo u nepovrat. Zato, ako vas je neko duboko povredio ili izneverio, ne odustajte. Ako pas može da nauči da ponovo voli i veruje, možete i vi!

  1. Lekcija broj 8: VOLITE SVIM SRCEM!

Psi su bića koja su u potpunosti prigrlila život i vole svakim svojim udahom sve više i više. Probajte i vi, a takav stav može vam doneti samo izobilje ljubavi i sreće.

8 lekcija koje možemo naučiti od pasa petface

Dakle, volite bez rezerve, živite svoj život punim plućima, praštajte, radujte se i radujte voljene osobe – jer tako to psi rade. Ako vam se čini da je to nemoguće, pogledajte vašeg psa i videćete da ne samo da je moguće, nego je i jedino ispravno.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstMladi Sirijac Aslan i njegova kujica Rose stigli u Salzburg!
Sledeći tekstPRESMEŠNO: pas uhvaćen kako žvaće papir

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime