Naslovna VESTI PSI ODUŠEVLJENJE psa ADAMA koji je upoznao nove vlasnike

ODUŠEVLJENJE psa ADAMA koji je upoznao nove vlasnike

0

Bez obzira na to koliko su mračne stvari, odustajanje nije opcija. Ako to neko razume, onda je to Adam. Pronađen u užasnim uslovima sa još 54 životinje u blizini Talahasija na Floridi, Adam je bio u potpunosti roze boje, bez dlake, prekriven krastama uzrokovanim infekcijom kože zbog čega je osećao bol na dodir.

adam petface– On je bio među najgorim slučajevima koje sam zatekao za čitav vek mog rada u pomaganju životinjama. Pored toga što je bio lošeg fizičkog stanja, bio je preplašen i nesocijalizovan i pokazivao je znake depresije i stresa, rekao je Džon Robinson, menadžer službe za životinje iz ovog regiona.

Pročitajte još: Štene bez krzna ostavljeno u šumi da ugine, ponovo se uči poverenju

Za mnoge pse, ovo bi značilo kraj, ali ne i za Adama jer njegovi spasioci nisu odustajali od njega. Nakon nekoliko nedelja kupanja u medicinskoj kupki i nekoliko rundi antibiotika, Adamovo krzno je postepeno počelo da raste, a on je postajao druželjubiviji.

Samo što je počeo da se oporavlja, morao je da se preseli zbog uragana Irma koji je pogodio Floridu. Prebačen je u Pensivleniju gde je trebalo da započne njegova potraga za domom. U to vreme Pet i Čak Feldman su razmišljali da udome još jednog psa, pored dva – Kupera i Moke, koje su već imali. Zahtev za novog psa je bio da voli i mačke, jer Feldmanovi imaju čak tri.

adam petfaceNekada tužan i depresivan pas pokazao je svoju pravu ličnost onog trenutka kada je došao na upoznavanje sa Feldmanovima i njihovim ljubimcima. Odmah je uskočio u dvorište i presrećan počeo da se igra.

– To je sve što je bilo potrebno. Tog podneva smo ga doveli kući kod nas, rekla je nova srećna vlasnica Pet Feldman.

Pročitajte još: Tromesečno štene trčalo ulicama vrištući od bola dok ga nisu čuli

Adam je u novom domu preimenovan u Astra i već nakon dva meseca se navikao u potpunosti na novi dom i to da može u potpunosti da uživa i leškari. Iako je opušten sa psima i mačkama, Astro i se i dalje pomalo boji ljudi, naročito muškaraca, ali uz ljubav nove porodice i uz pomoć trenera, Astro se ponovo uči poverenju.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstKALIFORNIJA: Čovek spasio DIVLJEG ZECA iz vatre! (VIDEO)
Sledeći tekstMAČKU MAKSU zabranjen ulaz u BIBLIOTEKU za njegovo dobro

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime