Naslovna VESTI PSI VAŠE MALO, NJIMA ZNAČI MNOGO: akcija prikupljanja pomoći za napuštene pse

VAŠE MALO, NJIMA ZNAČI MNOGO: akcija prikupljanja pomoći za napuštene pse

0
akcija prikupljanja pomoći petface

akcija prikupljanja pomoći: Svima koji vole životinje i brinu o njima na bilo koji način, dobro je poznato delovanje Udruženja građana „ALFA“. O njihovom radu možemo pričati dugačko i naširoko, a zajednički imenitelj za celokupno njihovo angažovanje je briga o napuštenim životinjama.
Upravo zbog toga, i danas pišemo o njima. Ovoga puta „ALFA“ organizuje akciju prikupljanja hrane i novca za štićenike udruženja. Akcija je zakazana za subotu, 05. septembar, od 11 do 16 časova. Okupljanje je zakazano na parkingu pored Pet centra na Novom Beogradu. Međutim, moramo napomenuti da sam Pet centar nije povezan sa ovom akcijom.
Ono što je ove plemenite pojedince nateralo da organizuju ovu akciju jeste teška materijalna situacija, usled koje oni nisu u mogućnosti da priušte hranu za sve.
Jedna od koordinatorki ovog projekta, Jovana Mitrović, u razgovoru za portal Petface, rekla nam je da se radi o grupi od 30-ak mališana, od kojih je većina ili bolesna ili povređena. Svi oni su sklonjeni sa ulice, a u toku je akcija pronalaženja domova za ove lepotane.

Zamolili smo Jovanu da nam predstavi svoje krznene prijatelje za koje se ona tako neustrašivo bori. Njoj je bilo teško da izdvoji nekog, jer su joj svi oni podjednako prirasli srcu.
Posle izvesnog razmišljanja, Jovana je ipak rekla par reči o Brki:
Brka je ženkica za koju sakupljamo hranu, kao i sredstva protiv buva i parazita. Pronađena je u jako lošem stanju, a dajemo sve od sebe da je izlečimo od demodeksa. I ona sada čeka dom, kao i ostali. Njoj je potrebna malo kvalitetnija hrana, kako bi uspela da održi dobar imunitet.

akcija prikupljanja pomoći petface

A onda se Jovana setila i malog Laze, koji, od svih braće i sestara, jedini nije pronašao dom:
Laza je pronađen pred jednu veliku oluju, a tada je bio star samo mesec dana. Da ga mi nismo pronašli, sada verovatno ne bi bio živ. On je veoma fin i veseo mladić, koji čezne da oseti čari sopstvenog doma.

akcija prikupljanja pomoći petface

Jovana je izdvojila ove dve priče, ali kod njih u udruženju, kako sama kaže, takvih je mnogo. Ona je poručila da je svim psima o kojima se ona brine pomoć potrebna, i to što pre, kao i da od te pomoći njima bukvalno zavisi život.

Iz Udruženja građana „ALFA“ apeluju na sve ljude dobre volje da se odazovu njihovom pozivu sa jedinstvenom porukom:  VAŠE MALO, NJIMA ZNAČI MNOGO.
Dakle, ovaj apel je krajnje jasan –  priključite se akciji prikupljanja pomoći jer samo od vas zavisi sreća ovih pasa!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPODRŽITE: Mark i Pajo hodaju za njihov život
Sledeći tekstOTKRIVAMO: kako da zbunite svoju mačku

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime