Naslovna VESTI PSI ČEKAMO VAS: Pridružite se akciji sakupljanja hrane za naše napuštene drugare!

ČEKAMO VAS: Pridružite se akciji sakupljanja hrane za naše napuštene drugare!

1
akcija sakupljanja hrane za napustene petface

akcija sakupljanja hrane: Temperature su već nekoliko dana u minusu i led je okovao našu prestonicu. Ukoliko mislite da je vama hladno kada pomolite nos napolje, pomislite samo koliko je napuštenih četvoronažaca na ulicama našeg grada i shvatićete da vam baš ništa ne nedostaje. Vi imate toplu jaknu i krov nad glavom, uvek neki ukusan obrok da obradujete svoje stomake. Napušteni psi i mačke, nemaju ništa od toga – osim nas i nade da ćemo uraditi nešto za njih.

Pročitajte još: DAN OTVORENOG SRCA ZA ŽIVOTINJE: Mikser House i javne ličnosti za napuštene životinje!

Nedaća sa kojima se suočavaju psi i mačke sa ulica je i suviše. Ipak, ispred svih problema nalazi se onaj najveći – problem praznih stomaka. Zato vas pozivamo da tu situaciju bar malo da promenimo.

akcija sakupljanja hrane za napustene petface

U redakciju Petface-a javila nam se Jovana Mitrović iz Udruženja Alfa, koja je koordinatorka akcije za sakupljanje hrane koja će se održati 23. januara, na parkingu kod Pet centra na Novom Beogradu. Moramo da napomenemo da sam Pet centar nema veze sa organizacijom ove akcije, već će parking kod njihovog prodajnog objekta biti iskorišćen kao mesto okupljanja.

akcija sakupljanja hrane za napustene petface

Za mnoge od napuštenih kuca i maca o kojima Udruženje Alfa brine, omogućeni su privremeni smeštaji u okviru pansiona, a Jovana nam je o svemu tome rekla sledeće:

Neke od naših četvoronožnih drugara uspeli smo da smestimo u pansionima, gde imaju kućice i dosta slame. Ipak, usled ovih niskih temperatura njima je neophodna i malo kaloričnija ishrana kako bi uspeli da izdrže ove hladne dane. Pored toga, hranimo i mališane na ulicama, kako bi im bar malo olakšali ulični život. Sav novac koji uspevamo da prikupimo u okviru našeg volonterskog rada ide na plaćanje veterinara i pansiona, tako da nam za hranu od sredstava skoro ništa ne preostaje.

Pročitajte još: SJAJNO: Studenti pokrenuli akciju „Mogu bit’ tvoja sponzoruša?“

Pored ovog, jedan od akutnih i uvek prisutnih problema je i zdravstveno stanje u kojem se ove životinjice nalaze. Kada smo je upitali da nam kaže nešto više o ovoj temi, od Jovane smo dobili sledeći odgovor:

Neki su bili bolesni, neki iskasapljeni ili povređeni, a nažalost neke su trovali. Zbog toga su sada na bezbednom, ali moramo da im obezbedimo hranu.

akcija sakupljanja hrane za napustene petface

O ovoj temi moglo bi da se priča nadugačko i naširoko, ali potrebno je da delujemo i to što pre. Jovana nas je sve pozvala da se pridružimo akciji koju je pokrenula sledećim rečima:

U subotu, 23. januara u Beogradu , u intervalu od 11 do 18 sati, na parkingu kod Pet centra organizujemo akciju skupljanje hrane za pse i mačke. Da bi njihovi lepi stomaci bili puni i da bi bili siti i veseli i tokom hladne zime, molimo vas da dođete ili da makar ovu vest podelite, kako bi sakupili što više kvalitetne hrane za naše šticenike.

Mi se pridružujemo pozivu ove humane devojke i apelujemo na sve vas da se u akciju prikupljaljanja hrane za napuštene mališane pridružite, ali i da ovu glas o ovoj akciji podelite svojim prijateljima kako bi se što više ljudi odazvalo pozivu.

DELITE, DELITE, DELITE.

Sve informacije o ovom događaju potražite u okviru iventa: 

“Akcija sakupljanja hrane za naše drugare” 

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.