Naslovna VESTI PSI Dobrodošli u Smederevo, grad u kome ćete platiti kaznu ako nahranite ŽIVOTINJU...

Dobrodošli u Smederevo, grad u kome ćete platiti kaznu ako nahranite ŽIVOTINJU NA ULICI!

0
ako nahranite ŽIVOTINJU NA ULICI petface

Ako nahranite ŽIVOTINJU NA ULICI u Smederevu, možete očekivati kaznu do 10.000 dinara! Dobro ste čuli! Ukoliko se nađete u ovom gradu na severoistoku Srbije, svoj sendvič zadržite za sebe, jer ukoliko ga podelite sa psom, macom ili GOLUBOM na ulici, moraćete da iskeširate i do 10.000 dinara!

Ovakva kazna predviđena je izmenama i dopunama Odluke o uslovima držanja, postupanja i zaštite domaćih životinja koju su usvojili odbornici Gradske skupštine.

ako nahranite ŽIVOTINJU NA ULICI petface

Izmenama člana 45 ove odluke navodi se da je zabranjeno „hranjenje pasa, mačaka, golubova i drugih životinja na površinama javne namene i površinama u javnom korišćenju i ostavljanje hrane u navedene svrhe“.

Pročitajte još:
Dragana je pokušala da nahrani uličnog psa u Novom Sadu, a policija je zaustavila: „Ne smeš da hraniš džukele“!

Ako nahranite ŽIVOTINJU NA ULICI članom 49 za fizička lica platićete do 10.000 dinara. I prethodna Odluka je sadržala istu zabranu, samo je ovog puta KAZNA POVEĆANA 5 PUTA!

Iako Smederevo NIJE prvi grad u kome postoje slične zabrane, ono po čemu je OVAJ GRAD poseban je činjenica da ne smete nahraniti čak ni GLUBOVE!

ako nahranite ŽIVOTINJU NA ULICI petface

Postavlja se pitanje da li će se kazne odnositi i primenjivati i na decu koja mrvicama svojih obroka hrane golubove na ulici? Isto smo uputili u kabinet Gradonačelnika Smedereva, ali do zaključenja ove vesti nismo dobili odgovor.

Kako je za „Blic“ objasnio načelnik Komunalne inspekcije u Smederevu, Ljubomir Antić, „njima nisu problem golubovi, već oni koji su navikli da hrane lutalice na određenim mestima“.

Pročitajte još:
SRAMOTA U NOVOM SADU: Ukoliko nahranite psa ili mačku na ulici, dobićete KAZNU!

– Sad tako imamo čopore pasa koji idu za njima. Sa golubovima ćemo lako, oni bar nikog ne ujedaju, objasnio je Antić.

Ukoliko novčana kazna ne bude naplaćena na licu mesta, komunalni policajac može na licu mesta počiniocu prekršaja da uruči poziv da u roku od osam dana plati kaznu i dokaz o izvršenoj uplati dostavi na uvid komunalnoj inspekciji ili komunalnoj policiji, sa napomenom da će “ukoliko kaznu ne plati u propisanom roku, protiv počinioca biti podnet zahtev za pokretanje prekršajnog postupka“.

Izvor: Blic

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.