Naslovna VESTI ALARMANTNO: U divljini ostalo 3.200 tigrova!

ALARMANTNO: U divljini ostalo 3.200 tigrova!

0
tigrovi ugrozena vrsta

Svedoci smo činjenice da se mnoge vrste životinja danas nalaze pred izumiranjem a da upravo čovek nosi najveći deo krivice za takvu situaciju. Danas je u divljini ostalo svega 3.200 tigrova! Ukoliko se ovaj problem ozbiljnije ne sagleda i ne posveti mu se veća pažnja možemo se suočiti sa potpunim izumiranjem tigrova van zidina zooloških vrtova. Ako ništa ne učinimo “velike mačke” će potpuno nestati…

tigrovi ugrozena vrsta

Tigrova je, pre samo jednog veka, bilo oko 100.000. Činjenica da ih je danas tako malo ne čudi ako se ima u vidu podatak o konstantno sprovođenom lovu od strane indijske i britanske elite. Ovaj “nepošten lov”, nazvan tako zbog opijanja tigrova unapred postavljenom hranom i kasnijim “hrabrim” napadima sve do njihove smrti, sprovođen je sve do zvanične zabrane 1971. godine.

tigrovi ugrozena vrsta

“Ljudi ne shvataju ozbiljnost situacije u kojoj se tigrovi nalaze jer ih često viđaju po zoološkim vrtovima, cirkusima… te smatraju da im je dobro,” govori Šenon Gujnup, pisac knjige “Tigrovi zauvek”.

tigrovi ugrozena vrsta

Pri obeležavanju svetskog dana tigrova, 29. jula, dodatna pažnja usmerena je upravo na ovu problematiku ali je nepoznato šta budućnost nosi ovim velikim mačkama! 

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstDA LI JE OVO MOGUĆE: Pljuvačka koze protivotrov zmijskom ujedu!
Sledeći tekstNEVEROVATNO: Kobre čuvaju dete!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime