Naslovna VESTI PSI ALEKSA JELIĆ: Od psa Roka sam naučio mnogo toga i zahvalan sam...

ALEKSA JELIĆ: Od psa Roka sam naučio mnogo toga i zahvalan sam što ga imam!

0
Aleksa Jelić petface

Iako je godinama unazad na sceni, čini nam se da je popularnost ovog umetnika porasla nakon sjajnih imitacija u TV šou „Tvoje lice zvuči poznato”. Aleksa Jelić, srpski pop pevač, plesač, glumac i umetnik iz Beograda, nama poznat i kao veeeeliki ljubitelj životinja.

Za „Magazin Pas“ umetnik je govorio o svom posebno odnosu sa doživotnim prijateljem, psom Rokom! Nakon nekoliko godina provedenih u Barseloni, Aleksa je odlučio da se vrati u Srbiju – a sa sobom je doveo i Roka. Danas osmogodišnjeg prelepog labradora.

Aleksa Jelić petface

Pre nego što ode na posao, on i njegov osmogodišnji Roko ritualno ali i iz praktičnih razloga, razume se, svako jutro prošetaju petnaestak minuta tihom dedinjskom ulicom u kojoj stanuju.

Znate li ko je glavni „krivac“ za uspehe Ivane Španović? Pas Piko!

– Kao dete sam imao dva psa, ali, iako sam imao jaku želju da brinem o njima, kao i svako dete, jel da, ponašao sam se neodgovorno, pa su oni završili na selu. I tu se otprilike završava moje mladačko iskustvo sa psima. Dvadesetak godina kasnije upoznajem Roka, u Barseloni. Sredinom 2006. godine – u to vreme sam tamo živeo – otišao sam u radnju i od svih životinja koje sam video u njoj, na prvi pogled sam se prepoznao sa svojim budućim psom. Imao je plave oči, i zaista – ovo nije fraza – zavoleo sam ga na prvi pogled. Osetio sam da je to pas koji je tu zbog mene i da je pred nama dug period predivnog prijateljstva. I ono je zaista takvo – predivno. Evo već osam godina, rekao je Jelić za „Magazin Pas“.

Aleksa Jelić petface

Kako vaspitati psa, Aleksa kaže ne zna, jer on ima prijatelja 😉 U svakom slučaju, smatra da ne postoji opasan pas, već opasan vlasnik…

GLOGOVAC: Ceo život živim sa psima – taj odnos je DRAGOCEN!

– Imam prijatelja. Roko i ja smo, pre svega, odlični prijatelji. Nisam za to da se psi tuku i kažnjavaju, ali biću iskren: ja sam svog psa nekoliko puta kaznio. Ali to je uglavnom bilo kad je bio manji, bezobrazniji, drčniji. Vratim se kući i vidim da mi je izgrizao sav nameštaj dok sam bio odsutan, obavljao je nuždu na mom krevetu i onako pomalo zlobno me gledao i kao da mi kaže: „Evo ti što si me ostavio samog sat, dva, tri… Ali, da ne budem pogrešno shvaćen, moram da kažem da je moj Roko sjajan pas, izuzetno dobre naravi, ali i da ponekad ume da bude tvrdoglav. Ima dana kad mora biti po njegovom i nikako drugačije. Ali, i to je valjda sasvim u redu… Hoću reći, mislim da i psi imaju svoj identitet, nasmejao se Aleksa Jelić.

Aleksa Jelić petface

Nije mogao a da se ne osvrne i na pitanje napuštenih pasa. Svojevremeno smo i na našem portalu pisali o gestu Alekse, kada je u jednoj od epizoda emisije „Tvoje lice zvuči poznato“ odneo pobedu i osvojio 1.000 eura. Tada ju je bez razmišljanja poklonio Udruženju slepih i slabovidih „Beli štap“ za kupovinu psa vodiča!

– Naši građani smatraju da napušteni psi nisu njihova briga, i misle „ma neko će to već rešiti, šta me se tiče”. Istina je da su napušteni psi naša briga. Moramo da pomognemo životinjama koje su na ulici gladne i napuštene, to je svačija obaveza, dodao je Aleksa i objasnio kako LJUDI od žiotinja mogu naučiti puno toga!

Aleksa Jelić petface

– Najviše bezuslovnoj ljubavi. Takođe, o prijateljstvu, požrtvovanosti, odanosti. Ja sam od mog Roka mnogo toga naučio i zahvalan sam što ga imam. On je uvaženi član naše familije i prema njemu se ophodimo kao prema ljudskom biću, kaže Aleksa Jelić.

OBOŽAVAMO OVOG ČOVEKA!

Izvor: Magazin Pas
Foto: instagram.com/aleksajelic

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstKRUŠEVAC: Spašen pas koji je uplašen, pored puta, čekao vlasnika koji ga je izbacio!
Sledeći tekstMačka koju niko nije hteo da dotakne zagrljena po prvi put

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime