Naslovna VESTI PSI ALEKSA JELIĆ: Od psa Roka sam naučio mnogo toga i zahvalan sam...

ALEKSA JELIĆ: Od psa Roka sam naučio mnogo toga i zahvalan sam što ga imam!

0
Aleksa Jelić petface

Iako je godinama unazad na sceni, čini nam se da je popularnost ovog umetnika porasla nakon sjajnih imitacija u TV šou „Tvoje lice zvuči poznato”. Aleksa Jelić, srpski pop pevač, plesač, glumac i umetnik iz Beograda, nama poznat i kao veeeeliki ljubitelj životinja.

Za „Magazin Pas“ umetnik je govorio o svom posebno odnosu sa doživotnim prijateljem, psom Rokom! Nakon nekoliko godina provedenih u Barseloni, Aleksa je odlučio da se vrati u Srbiju – a sa sobom je doveo i Roka. Danas osmogodišnjeg prelepog labradora.

Aleksa Jelić petface

Pre nego što ode na posao, on i njegov osmogodišnji Roko ritualno ali i iz praktičnih razloga, razume se, svako jutro prošetaju petnaestak minuta tihom dedinjskom ulicom u kojoj stanuju.

Znate li ko je glavni „krivac“ za uspehe Ivane Španović? Pas Piko!

– Kao dete sam imao dva psa, ali, iako sam imao jaku želju da brinem o njima, kao i svako dete, jel da, ponašao sam se neodgovorno, pa su oni završili na selu. I tu se otprilike završava moje mladačko iskustvo sa psima. Dvadesetak godina kasnije upoznajem Roka, u Barseloni. Sredinom 2006. godine – u to vreme sam tamo živeo – otišao sam u radnju i od svih životinja koje sam video u njoj, na prvi pogled sam se prepoznao sa svojim budućim psom. Imao je plave oči, i zaista – ovo nije fraza – zavoleo sam ga na prvi pogled. Osetio sam da je to pas koji je tu zbog mene i da je pred nama dug period predivnog prijateljstva. I ono je zaista takvo – predivno. Evo već osam godina, rekao je Jelić za „Magazin Pas“.

Aleksa Jelić petface

Kako vaspitati psa, Aleksa kaže ne zna, jer on ima prijatelja 😉 U svakom slučaju, smatra da ne postoji opasan pas, već opasan vlasnik…

GLOGOVAC: Ceo život živim sa psima – taj odnos je DRAGOCEN!

– Imam prijatelja. Roko i ja smo, pre svega, odlični prijatelji. Nisam za to da se psi tuku i kažnjavaju, ali biću iskren: ja sam svog psa nekoliko puta kaznio. Ali to je uglavnom bilo kad je bio manji, bezobrazniji, drčniji. Vratim se kući i vidim da mi je izgrizao sav nameštaj dok sam bio odsutan, obavljao je nuždu na mom krevetu i onako pomalo zlobno me gledao i kao da mi kaže: „Evo ti što si me ostavio samog sat, dva, tri… Ali, da ne budem pogrešno shvaćen, moram da kažem da je moj Roko sjajan pas, izuzetno dobre naravi, ali i da ponekad ume da bude tvrdoglav. Ima dana kad mora biti po njegovom i nikako drugačije. Ali, i to je valjda sasvim u redu… Hoću reći, mislim da i psi imaju svoj identitet, nasmejao se Aleksa Jelić.

Aleksa Jelić petface

Nije mogao a da se ne osvrne i na pitanje napuštenih pasa. Svojevremeno smo i na našem portalu pisali o gestu Alekse, kada je u jednoj od epizoda emisije „Tvoje lice zvuči poznato“ odneo pobedu i osvojio 1.000 eura. Tada ju je bez razmišljanja poklonio Udruženju slepih i slabovidih „Beli štap“ za kupovinu psa vodiča!

– Naši građani smatraju da napušteni psi nisu njihova briga, i misle „ma neko će to već rešiti, šta me se tiče”. Istina je da su napušteni psi naša briga. Moramo da pomognemo životinjama koje su na ulici gladne i napuštene, to je svačija obaveza, dodao je Aleksa i objasnio kako LJUDI od žiotinja mogu naučiti puno toga!

Aleksa Jelić petface

– Najviše bezuslovnoj ljubavi. Takođe, o prijateljstvu, požrtvovanosti, odanosti. Ja sam od mog Roka mnogo toga naučio i zahvalan sam što ga imam. On je uvaženi član naše familije i prema njemu se ophodimo kao prema ljudskom biću, kaže Aleksa Jelić.

OBOŽAVAMO OVOG ČOVEKA!

Izvor: Magazin Pas
Foto: instagram.com/aleksajelic

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.