Naslovna VESTI PSI Šta da radite ukoliko je vaš pas alergičan na žitarice?

Šta da radite ukoliko je vaš pas alergičan na žitarice?

0
alergičan petface

Kao i čovek, i pas može biti alergičan na žitarice. U tom slučaju, psi imaju problem sa kožom i krznom. Crvena koža, svrab i loša dlaka česti su simptomi kod psa koji je alergičan, a ono što vam pas ne može reći jeste da određena vrsta hrane izaziva problem.

Kao vlasnik psa, morate biti svesni svih promena kroz koje vaš pas prolazi, i ukoliko posumnjate na bilo kakvu alergiju, potrebno je da odvedete psa odmah kod veterinara na dijagnozu i terapiju.

alergičan petfaceNeki od simptoma koji se mogu javiti ukoliko je vaš pas alergičan na žitarice jesu: svrab kože, mlataranje glavom, upala uha, lizanje prednjih šapa, trljanje glavom o tepih, povraćanje, dijareja, kijanje, simptomi nalik astmi, analni svrab, napadi, promene u ponašanju.

Pročitajte još: TASTE OF THE WILD odgovara: Kako prepoznati dijabetes kod pasa?

Mnogi vlasnici pasa nikada ne mogu da pretpostave da je uzrok zdravstvenih problema njihovog psa baš alergija na žitarice, uzimajući u obzir da pas jede istu hranu čitavog svog života, a da su se simptomi tek skoro pojavili.

alergičan petfaceAli psi nisu nimalo drugačiji od ljudi po tom pitanju i alergije im se mogu pojaviti u bilo kom trenutku tokom života. Nije svaka osoba koja pati od alergije na određenu hranu rođena sa tim problemom, te isto tako nije ni svaki pas.

Pročitajte još: TASTE OF THE WILD odgovara – Zašto kuvana hrana nije dobra za ljubimce?

Dakle, ukoliko posumnjate na alergiju, odvedite psa kod veterinara na pregled, te ako se ustanovi da je alergija na žitarice, sve što treba da učinite jeste da ih isključite iz ishrane svog psa.

Uzimajući u obzir da najveći broj komercijalnih hrana za kućne ljubimce ima žitarice u svom sastavu i da nije praktično pripremati hranu za ljubimca svakodnevno, možete da pokušate da nađete hranu koja ne sadrži žitarice.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstMILI JE CAR: Pomaže izgradnju centra za prihvatanje pasa!
Sledeći tekstNOVO NASILJE NAD PSIMA: Muškarac uhvaćen kako bludniči nad psom!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime