Naslovna VESTI Alpaka iz Vrta dobre nade dobila svoje IME!

Alpaka iz Vrta dobre nade dobila svoje IME!

0
alpaka petface

Nova beba alpaka, rođena pretprošle sedmice u petak, dobila je svoje ime. Ovoj radosti u beogradskom Zoološkom vrtu prisustvovali su mnogi mediji, a javnost je bila veoma zainteresovana za rođenje nove životinje u Vrtu dobre nade.

Mala alpaka se sada zove Jafa i od rođenja privlači pažnju velikog broja posetilaca.

NOVA BEBA U ZOO VRTU: Beogradski Zoo vrt dobio mladunče alpake! (VIDEO)

-Naša mala alpaka je dobila ime Jafa, a od rodjenja privlači pažnju posetilaca Beo Zoo Vrta, napisali su na Fejsbuk stranici Zoološkog vrta u Beogradu.

Mladunče alpake ima veoma interesantno ime s obzirom na to da se njena majka zove Nutela. Sada majka i beba uživaju u radosti svojih prvih dana zajedno i u pažnji koju dobijaju od posetilaca i svih ljubitelja životinja.

nova beba petface

Alpake pripadaju porodici lama, mislilo se da su nastale od gvanaka, ali se novim genetičkim istraživanjima utvrdilo da im je predak vikunja.

Živi na visinama 2.400 do 3.600 metara nadmorske visine na planinama Perua, Bolivije, i Čilea, u Južnoj Americi.

Glavna karakteristika je dugačka i kvalitetna dlaka. Može biti smeđe, crne ili bele boje, a dugo je između 20 i 40 centimetara. Runo je mnogo finije i mekše u odnosu na vunu drugih životinja. Njena dlaka se takođe zove alpaka, kao i sama vrsta.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstATILA JE MARININ HEROJ: Našu pevačicu napao lopov, spasio je njen ljubimac!
Sledeći tekstFOTOGRAFIJE VENČANJA: Pogledajte kako izgledaju svečane fotografije ljubimaca sa venčanja njihovih vlasnika!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime