Naslovna VESTI PSI Keruša lutala ulicama napuštena i krila se ispod kola dok ne naiđe...

Keruša lutala ulicama napuštena i krila se ispod kola dok ne naiđe pomoć!

0
amelija petface

Sedmogodišnja keruša Amelija je lutala napuštena ulicama Los Anđelesa, jako uplašena i zbunjena. Preslatka kuca rase nemački ovčar je kao i svi psi želela da živi na mirnom mestu pošto je već bila stariji pas. Umesto toga, bila je primorana da luta ulicama i krije se ispod kola. Tako svakog dana, čekajući da je neko primeti i pomogne joj.

Organizacija „Hope for Paws“ je dobila poziv da je Ameliji potrebna pomoć i spasioci su odmah otišli da vide u kakvom je stanju pas. Kada su stigli, zatekli su tužan prizor u kom se Amelija krila ispod kola, previše uplašena da bi izašla.

amelija petface Jedna od spasilaca, Lisa Arturo joj je bacala pomalo hrane i naravno, čim je keruša to shvatila, polako je počela da se izlazi napred i jede baš sve što joj se ponudi. To je bila taktika, da je Amelija prati jer drži hranu u ruci i uspelo je!

Pročitajte još: BOBI JE HEROJ: Čekala je pomoć u jarku slomljenih nogu

Malo pažnje je bilo sve što je Ameliji bilo potrebno da pridobije malo poverenja, a vrlo brzo je bila raspoložena i za maženje. Potpuno se opustila i bila je spremna da započne novu fazu u životu.

Pročitajte još: Mačka preživela tako što se tokom požara sakrila u šporet

Posle brzog pregleda kod veterinara, odvedena je u svoj privremeni dom, gde je dobila mnogo prostora za igru i druženje sa drugim kucama kao i mekani krevet.

amelija petfaceIako je starija, dobro se uklopila sa ostalim psima a voli i ljude pa se u prihvatilištu nadaju da će uskoro naći topli dom. 🙂

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstNOVO NASILJE NAD PSIMA: Muškarac uhvaćen kako bludniči nad psom!
Sledeći tekstBRAVO ZA VRAČAR: Sutra svi na žurku za pse! Vidimo se!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime