Naslovna VESTI PSI ANASTASIA JE IZGUBILA VID A ON JE BIO NJENO SVETLO! Tinejdžerka i...

ANASTASIA JE IZGUBILA VID A ON JE BIO NJENO SVETLO! Tinejdžerka i pas vodič OSVAJAJU SVET!

0

Anastasia Pagonis, stanovnica Njujorka sa ovako malo godina ima toliko životnog iskustva, da slobodno možemo reći da čak ni dosta stariji od nje nisu doživeli i preživeli sve ono što je ona.

Anastasia je sa svojih 14 godina, u roku od dva meseca izgubila vid! Trebalo joj je oko 8 meseci da se pomiri sa stanjem, da prihvati novu sebe ali i da nauči da živi bez vida… Bilo je preteško, poželela je da je nema u nekim trenucima, ali onda je shvatila sledeće – život jeisuviše lepi  dragocen da bi ga traćila na samosažaljenje, depresiju, tugu i zatvaranje! Ako ne vidi, to ne znači da ne može da živi! Ova spoznaja bila je prelomna u njenom životu!

Snimak psa koji pozdravlja vlasnika RASPLAKAO CEO SVET! (VIDEO)

S obzirom na to da se Anastasia bavila sportom, koji joj je i te kako nedostajao, rešila je da mu se vrati ponovo- samo se sada odlučila za plivanje!

– Bazen je moje srećno mesto. To je mesto na kome se osećam kao da nemam invaliditet, mislim da je to jedino mesto na kojem se osećam slobodno. Kad zaronim u vodi, samo sam ja u bazenu i osećam takvu vezu sa njim.

Nakon borbe sa anksioznošću i depresijom zbog gubitka vida, Anastasia Pagonis pronašla je radost u takmičarskom plivanju. Ova šesnaestogodišnjakinjazabeležila je impresivne pobede,osvojila je dve zlatne medalje na Svetskoj seriji para-plivanja u Australiji.

U jednom trenutku je došla na ideju – nazvala neprofitnu fondaciju vodiča i odlučila se da uzme psa. Izbor je odmah pao na Radara, jednostavno su im se duše prepoznale! Radar je njen pas vodič, njen partner u svemu, pa i u plivanju!

Brutalno je tukao psa na ulici, reakcija prolaznika je ZAPREPASTILA sve! (VIDEO)

Radar mi je upravo dao toliko nezavisnosti i bukvalno sam zaljubljena u njega. On je najbolja stvar koja mi se ikad desila – rekla je. – Mi smo spoj koji jejoš na nebu napravljen!

Nedavno je Radar putovao sa Anastasijom u američki centar za olimpijske i paraolimpijske treninge u Kolorado Springsu, gde je trenirao sa drugim vrhunskim sportistima za Paraolimpijske igre 2021. u Tokiju.

View this post on Instagram

Exciting news! This week I am officially moving with Radar to become a resident athlete at The Olympic Paralympic Training Center in Colorado.  This was a huge and scary decision for me. But sometimes you need to take a leap of faith because if you don’t try, you don’t know. Always follow your dreams ? Photo description Anastasia has her hair pulled back in a bun wearing a one piece @TYRsport Multicolor bathing suit. Photo one She is standing side ways in front of a pool with her guide dog Radar on her right. Photo two Anastasia is kneeling on the pool deck next to Radar. Photo three Anastasia is in the pool with her cap on and she is making a kissy face and Radar is on the deck kissing her cheek. • • • • #radar #blind #blindathlete #blindgirl #determined #guidedogs #longisland #athletes #swimmers #swimming #paralympics #inclusion #paraswimming #tyrsport #tyr #disability #instapost #ilysm #love #visuallyimpaired #disabilityawareness #swim #athletes #NY  #overcomer #inclusion #summer #summervibes #summer2020 #tokyoparalympics #teamusa 

A post shared by Anastasia Pagonis (@anastasia_k_p) on

 

Anastasia i Radar su se pronašli, i olakšali su i ulepšali živote jedno drugome! Njihova ljubav,kao i međusobno pomaganje i poverenje nemaju cenu! Život je postao i lakši i lepši!

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstSmrt sedam štenaca iz Odre dobiće sudski epilog! PRONAĐEN POČINITELJ!
Sledeći tekstAPOKALIPTIČNE SCENE: Mrtve ptice padaju po ulicama ruskog grada! (VIDEO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime