Naslovna VESTI PSI Ni posle dve godine Aranđelovac nema OBEĆANI azil za napuštene pse!

Ni posle dve godine Aranđelovac nema OBEĆANI azil za napuštene pse!

0
Aranđelovac petface

12. novembra 2014. godine naš portal Petface objavio je divnu vest – Aranđelovac dobija prvo utočište za pse i mace kojima je hladna ulica dom! Tom prilikom predsednik opštine, Bojan Radović, najavio je izgradnju azila u selu Misača kod Aranđelovca. Mešutim, dve godine nakon ovog obećanja – NIŠTA!

Aranđelovac petface

Kako prenosi portal B92, opština Aranđelovac je načinila veliki propust u radu jer nije ispunila svoje obaveze predviđene Zakonom o veterinarstvu i Zakonom o dobrobiti životinja. Skoro dve godine nakon obećanja za izgradnju azila, zaštitniku građana Saši Jankoviću stigla je pritužba od T.D. iz Aranđelovca, nakon čega je pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada opštine.

SREMSKA MITROVICA: Građani izglasali – 2016. godine PRVI AZIL ZA PSE!

Ukazano je da, umesto na svojoj teritoriji kako nalažu navedeni zakoni, opština ima zaključen ugovor o zbrinjavanju pasa lutalica sa Radnjom za čišćenje objekata i ostalim uslugama u poljoprivredi “Avenija MB“, čije se prihvatilište nalazi na velikoj udaljenosti od Aranđelovca. U Vrnjačkoj Banji, preciznije!

Aranđelovac petface

– Poveravanje poslova privrednom društvu čije se prihvatilište nalazi na velikoj udaljenosti ne može da se smatra ispunjavanjem zakonskih obaveza, stoji u preporuci zaštitnika građana.

ISPOVEST INES: „Prihvatilište za pse Ovča je „AZIL STRAVE“. NEĆU i NE ŽELIM da žmurim na ovo“!

Zaštitnik građana naložio je opštini da u što kraćem mogućem roku preduzmu potrebne mere, a u odgovoru koji je Opštinska uprava Aranđelovca poslala zaštitniku građana, između ostalog, piše i da je opština u toku 2014. i 2015. godine odredila lokaciju, rešila imovinske odnose i uradila Projekat za izgradnju prihvatilišta, za koje su trenutno u toku pripremne radnje.

Aranđelovac petface

Oni navode da je delatnost zoohigijene poverena JKP “Bukulja“, kao i da je problem rešavan kroz nabavku usluga njihovog humanog hvatanja i zbrinjavanja od organizacija registrovanih za tu delatnost.

Zaštitnik građana je uzeo u obzir navode iz odgovora, ali ne smatra da je opština Aranđelovac na ovaj način ispunila svoje obaveze predviđene pomenutim zakonskim propisima.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstNEŽELJENI LJUBIMAC: Kamera snimila zlostavljača kako psa baca niz liticu!
Sledeći tekstEmotivan susret kuje sa štencima od kojih je bila odvojena

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime