Naslovna VESTI PSI Ni posle dve godine Aranđelovac nema OBEĆANI azil za napuštene pse!

Ni posle dve godine Aranđelovac nema OBEĆANI azil za napuštene pse!

0
Aranđelovac petface

12. novembra 2014. godine naš portal Petface objavio je divnu vest – Aranđelovac dobija prvo utočište za pse i mace kojima je hladna ulica dom! Tom prilikom predsednik opštine, Bojan Radović, najavio je izgradnju azila u selu Misača kod Aranđelovca. Mešutim, dve godine nakon ovog obećanja – NIŠTA!

Aranđelovac petface

Kako prenosi portal B92, opština Aranđelovac je načinila veliki propust u radu jer nije ispunila svoje obaveze predviđene Zakonom o veterinarstvu i Zakonom o dobrobiti životinja. Skoro dve godine nakon obećanja za izgradnju azila, zaštitniku građana Saši Jankoviću stigla je pritužba od T.D. iz Aranđelovca, nakon čega je pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada opštine.

SREMSKA MITROVICA: Građani izglasali – 2016. godine PRVI AZIL ZA PSE!

Ukazano je da, umesto na svojoj teritoriji kako nalažu navedeni zakoni, opština ima zaključen ugovor o zbrinjavanju pasa lutalica sa Radnjom za čišćenje objekata i ostalim uslugama u poljoprivredi “Avenija MB“, čije se prihvatilište nalazi na velikoj udaljenosti od Aranđelovca. U Vrnjačkoj Banji, preciznije!

Aranđelovac petface

– Poveravanje poslova privrednom društvu čije se prihvatilište nalazi na velikoj udaljenosti ne može da se smatra ispunjavanjem zakonskih obaveza, stoji u preporuci zaštitnika građana.

ISPOVEST INES: „Prihvatilište za pse Ovča je „AZIL STRAVE“. NEĆU i NE ŽELIM da žmurim na ovo“!

Zaštitnik građana naložio je opštini da u što kraćem mogućem roku preduzmu potrebne mere, a u odgovoru koji je Opštinska uprava Aranđelovca poslala zaštitniku građana, između ostalog, piše i da je opština u toku 2014. i 2015. godine odredila lokaciju, rešila imovinske odnose i uradila Projekat za izgradnju prihvatilišta, za koje su trenutno u toku pripremne radnje.

Aranđelovac petface

Oni navode da je delatnost zoohigijene poverena JKP “Bukulja“, kao i da je problem rešavan kroz nabavku usluga njihovog humanog hvatanja i zbrinjavanja od organizacija registrovanih za tu delatnost.

Zaštitnik građana je uzeo u obzir navode iz odgovora, ali ne smatra da je opština Aranđelovac na ovaj način ispunila svoje obaveze predviđene pomenutim zakonskim propisima.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.