Naslovna VESTI PSI ARHEOLOŠKO OTKRIĆE: Pas pre 8.400 godina sahranjen sa vlasnikom

ARHEOLOŠKO OTKRIĆE: Pas pre 8.400 godina sahranjen sa vlasnikom

0
arheološko otkriće, petface

Ljubav između ljudi i pasa traje hiljadama godina. To nam je ovih dana potvrdilo i novo arheološko otkriće: Pas je pre 8.400 godina sahranjen sa vlasnikom.

Ovo otkriće nađeno je u Švedskoj i frazi čovekov najbolji prijatelj daje jedno sasvim novo značenje, ali i veliku potvrdu. Tako, možemo reći da ovo nije samo fraza već i istorijska činjenica.

VATRENA STIHIJA JE UNIŠTILA UTOČIŠTE ZA KONJE: Svi se pitaju KAKO su preživeli?!

BRAVO ZA MAXI: Kućica za dva ulična psa!

Šta se tačno dogodilo pre 8.400 godina ne možemo da znamo, ali ovo otkriće pokazuje nam koliko smo slični sa ljudima iz tog perioda kada je u pitanju tuga i gubitak.

Ono što svakako znamo je da su nekada sa ljudima sahranjivali i sentimentalne i vredne predmete. Činjenica da je ovaj pas sahranjen usred naselja iz kamenog doba je jedinstvena u svetu.

Arheolozi kažu da ovakva otkrića svakako čine da se osećate još bliže ljudima koji su pre nekoliko hiljada godina ovde živeli. Sahranjeni pas pokazuje koliko smo slični i pored velike civilizacijske razlike.

arheološko otkriće, petface

Arheolozi veruju da su na ovom mestu živeli lovci kamenog doba, ali svakako planiraju da detaljno ispitaju ostatke pronađenog psa u nadi da će im reći nešto više.

Ranije ove godine, italijanski arheolozi otkrili su ostatke najstarijih kućnih ljubimaca u Italiji. Ostaci su otkriveni u dve pećine na jugu Italije, a procenjuje se da su stari između 14.000 i 20.000 godina.

Nema preciznih podataka kada su psi, od zastrašujućih mesoždera, postali umiljati ljubimci koji su uvek uz nas, ali prethodna i ova istraživanja svakako vode novim otkrićima i odgovorima.

izvor: people.com

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstOPSEDNUT CRTAĆEM: Ovaj buldog obožava Kralja lavova (VIDEO)
Sledeći tekstSREĆA MU SE OSMEHNULA: Spasila mu je život, a onda ga i usvojila

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime