Naslovna VESTI PONOVO AUSTRALIJSKI ZAKONI: Ovog puta zabranjuju mačkama da izlaze i psima da...

PONOVO AUSTRALIJSKI ZAKONI: Ovog puta zabranjuju mačkama da izlaze i psima da laju!

0
australijski zakoni petfaec

Državna vlada razmatra nove legislative nakon što se enormno povećao broj zalutalih i divljih mačaka na ulicama, kao i broj pritužbi na lavež pasa.

Otprilike 25 ljudi svake sedmice odlazi u bolnice zbog ugriza pasa, javljaju australijski mediji.

PROČITAJTE I:

OTROV U SURČINU: Poslednjih dana neko je počeo da postavlja otrov u Surčinu, nadležni neće da reaguju!

Udruženje WA Rangers želi da utiša pse koji glasno laju i poziva na stroge kazne za vlasnike pasa koji napadaju ljude. Ovi vlasnici suočiće se s kaznom od 10.000 dolara ili zatvorom u trajanju od jedne godine.

Predložene izmene podrazumijevaju i zabranu izlaska vlasničkih mačaka na ulice tokom noći ili u potpunosti tokom celog dana.

-Za njihovo zdravlje mnogo je bolje da ostanu u kući. Tu će živeti duži i srećniji život, kaže Roz Robinson, izvršni direktor australijskog udruženja Cat Haven.

australijski zakoni petfaec

Rendžeri takođe urgiraju za rigorozniji sistem provere historije ljubimaca, naročito, jer su psi koji napadaju ljude obično oni koji su udomljeni nakon što ih je neko odbacio.

Podsećamo, Australija je prošlog meseca počela postavljati i otrovne kobasice na više od hiljadu hektara zemlje u pokušaju da ubije dva miliona divljih mačaka koje predstavljaju veliki problem u ovoj zemlji i prijete australskim izvornim vrstama.

Kakve su ovo mere, da li je moguće??

petface viber

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.