Naslovna VESTI PSI ČUDO: Autistični dečak ponovo sa svojim psom koji je misteriozno nestao!

ČUDO: Autistični dečak ponovo sa svojim psom koji je misteriozno nestao!

2
autistični dečak petface

autistični dečak: Više puta smo pisali o tome koliko psi mogu biti značajni za poboljšavanje stanja dece koja su obolela od autizma. Naša današnja priča je sa ovom temom veoma bliska i potvrđuje tvrdnju da su psi melem za autistične mališane. Ono što je razlikuje je što je terapijski pas autističnog mališana Konera jednog dana naprosto nestao. Ali, da krenemo iz početka…

Pročitajte i: Iskreno prijateljstvo: Autistični dečak i napušten pas NAJBOLJI PRIJATELJI!

Rambo je Nemačka doga, koji je za porodicu Akton i njihovog sin Konera mnogo više od kućnog ljubimca. Naime, Koner boluje od autizma, a pas je doslovno njegov najbolji prijatelj. Iznenada, pre desetak dana, Rambo je nestao iz dvorišta porodične kuće u Virdžiniji. Roditelji dečaka su sumnjali da je pas ukraden, a mališan je je bio više nego očajan:

Bilo je preteško. Koner se molio cele nedelje da se njegov drugar vrati, odbijao je da ide u školu. On misli da je Rambo ovde da ga zaštiti, pa je bez njega bio poprillično uplašen, rekla je dečakova majka Kristi.

A onda, nakon nedelju dana od nestanka i to dan pre Konerovog osmog rođendana, desilo se čudo. Dečakova majka je ustala da pusti drugog porodičnog psa u dvorište i iznenada je čula grebanje po vratima. Kada je pogledala napolje imala je šta i da vidi. Napolju je čekao Rambo glavom i bradom.

autistični dečak petface

Malo je reći da je cela porodica bila oduševljena, a sreća dečaka nije se mogla rečima opisati:

Koner je pao na kolena, zagrlio je psa svom snagom i počeo je da plače, prepričala je dečakova mama ovu dirljivu scenu.

Pročitajte još: Tara, mačka heroj, spasila dečaka pa dobila nagradu “Pas heroj”!

Ipak, ono što je roditeljima ostavlja gorak ukus u ustima je što je pas najverovatnije ukraden. Razlozi koji na sumnju navode su brojni – od toga što Rambu nije bilo hladno kada se vratio, preko toga što nije bio gladan i zaprljan, a potom i što je očiegledno da mu je ogrlica skinuta, pa je ponovo vraćena.

Na kraju, ono što i jeste najbitnje da je ovaj gorostas velikog srca tamo i gde mu je mesto – uz svog najboljeg prijatelja, autističnog dečka Konera.

Pročitajte još: REAKCIJA vlasnice koja nakon 3 meseca dolazi po svog bolesnog psa, ulepšaće vam dan!

Ne znamo za vas, ali mi prosto obožaaavamo srećne završetke. 😀 

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstVIDEO: Ovaj pas se osmehuje svaki put kad mu fotograf uputi dve reči!
Sledeći tekstNikolina Pišek brine o preko 25 pasa i apeluje: „Udomite nekog. Vaš najbolji prijatelj je samo poruku daleko od vas“!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime