Naslovna VESTI NESEBIČNO PRIJATELJSTVO: Pas brine o spasenoj bebi šimpanze!

NESEBIČNO PRIJATELJSTVO: Pas brine o spasenoj bebi šimpanze!

0
beba petface

Beba šimpanze Rudi je bio preplašen i slab, ali srećom spasen od surovog lova na divlje životinje u Africi. Na ovom kontinetu postoje brojne organizacije koje pokušavaju da spreče ovaj problem. Rudi je bio možda i najmlađa šimpanza kojoj je bila potrebna pomoć. Usvojili su ga Dženi i Džimi Dezmond, osnivači organizacije koja je spasila Rudija.

Rudi je imao svega nekoliko meseci. Njegova porodica je stradala jer su je ubili lovci zbog mesa divljih životinja. Doašo je u prihvatilište slab, iznemogao, zbunjen i uplašen. Sve se to promenilo posle nekog vremena, kada je upoznao psa po imenu Princeza koju je takođe ovaj bračni par spasio i udomio. Prinseza je postala važan deo njegovog života.

– Deli sa njim ćebe, krevet, hranu i vreme, kaže Dženi.

beba petface

Prineza je, inače, jako pažljiva i strpljiva sa malim šimpanzama koje vrlo često u prihvatilište stignu sa teškom prošlošću.

Pročitajte još: SJAJNO: Prodata najskuplja slika koju je naslikala ŠIMPANZA!

Ne samo da ih obasipa poljupcima, već se zaštitnički postavlja prema njima. Izgleda kao da tačno razume šta je potrebno majmunčetu. Ona se, inače, prilagođava potrebama svake životinjice prema godinama, veličini, osobinama. Pomaže im da se osećaju voljeno i sigurno.

beba petface

Rudi se sada oseća mnogo bolje. Osim što je ojačao ,on se sada kreće i komunicira. Obožava da jede voće, povrće.Iako ništa ne može nadoknaditi njegovu porodicu, veza koju ima sa Princezom je neobična ali jaka, verovatno baš zato što pripadaju sasvim drugačijim vrstama.

Pročitajte još: U Davidovom domu je kao u raju: Psi čuvaju bebu šimpanzu, kojoj je mama umrla na porođaju! (FOTO)

Sada kada je porastao provodi više vremena sa svojom vrstom pokušavajući da se socijalzuje, ali se i dalje zna ko je njegova najbolja prijateljica. 🙂

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstKRALJEVO: „Danas je MOJ GRAD izglasao da se PSI u Prihvatilištima ubijaju“!
Sledeći tekstKLIKNI ŠER, PRONAĐI BRUNA: 500 evra za informaciju o Brunu – ukradenom špicu!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime