Naslovna VESTI PREDIVNO: Beba alpake ponovo hoda

PREDIVNO: Beba alpake ponovo hoda

0
beba alpake prohodala

Mari-Nou je beba alpake, vrste lama koja zbog traumatičnog porođaja ostala invalid. Njene zadnje noge su bile oduzete i bila je potpuno bespomoćna. Na nesreću, tokom porođaja uginule su joj i majka i sestra.

beba alpake prohodala

Kada je Mari-Nou prvi put videla Ronja Pol ona se toliko potresla i odlučila da učini sve kako bi joj pomogla. Mala alpaka je prebačena na farmu u Frankfurtu.

EVO KAKO SVE POČINJE: Dečak muči psa i jos se hvale na Fejsbuku!

Po dolasku na farmu, pozvan je veterinar koji je pregledao bebu. Učinjeno je sve kako bi se spasle noge ali ipak je jednu nogu bilo neophodno amputirati. I pored toga, Mari-Nou je sve vreme bila razdragana, vesela i koliko je mogla, skakutala po farmi.

beba alpake prohodala

ČISTA SREĆA: Pas progutao štapić za ražnjiće od 30 cm i ostao nepovređen

Veterinar je odmah stupio u kontakt sa kompanijom koja proizvodi prilagođena invalidska kolica za životinje. Kada su stigla, postavili su Meri-Noa u kolica i ona se pridrućila ostalim životinjama na farmi.

beba alpake prohodala

Plan je da kada bude dovoljno snačna da koristi i treću, povređenu nogu dobije protezu za četvrtu nogu kako bi nastavila da živi normalnim životom alpake. Zahvaljujući Ronji Pol slatka mala Mari-Nou ima novu šansu za normalan život sa drugim alpakama i to je najbolji poklon koji joj je neko mogao dati.

Izvor: theanimalrescuesite

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.