Naslovna VESTI Poslednji živi beli nosorog na svetu biće uspavan?

Poslednji živi beli nosorog na svetu biće uspavan?

0

Beli nosorog ne samo da se nalazi na listi ugroženih životinja, već je u oslendjih 50 godina njegova populacija opala za 96%! Mužjak Sudan je jedini preostali mužjak ove vrste i zato ga naoružani čuvari čuvaju i prate pod budnim okom.

Fatu i Nadžin su preostale ženke, koje žive u posebnim uslovima kako bi se osiguralo da ova vrste ne izumre. Sudan ima 42 godine, dok su ženke prilično mlade – Fatu je stara 15, a Nadžin 25 godina.

SJAJNO: Pas uči mladunče nosoroga da se igra sa plišanom igračkom!

Više nigde na svetu se ne mogu naći severni beli nosorozi u divljini. Svega pet ih nalazi u nekoiliko zoo vrtova širom sveta, tri u Keniji i po jedan u San Dijegu i Češkoj.

beli nosorog petface

I kao da ovi podaci nisu dovoljno tužni, danas Tanjug prenosi da je zdravlje poslednjeg mužjaka severnog belog nosoroga na svetu Sudana – loše! Naime, on se trenutno nalazi u rezervatu Ol Pejeta u Keniji, a stanje mu se pogoršava toliko da se razmišlja o eutanaziji.

Svetski dan nosoroga: Manje poznate činjenice o nosorozima!

Ukoliko ne postoji nada da se oporavi od infekcije zadnje desne noge, razmotrićemo njegovo uspavljivanje, rekli su zvaničnici!

Inače, stručnjaci su radili na produžavanju ove vrste veštakom oplodnnjom, jer ovi nosorozi ne mogu da se razmožavaju prirodnim putem.

Ukoliko Sudan bude uspavan, beli nosorog više neće postojati u divljini – nigde na svetu! Pretužno,..

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.