Naslovna VESTI MAČKE BEOGRAD: Mače palo sa 9. sprata – preživelo, ali ostalo zarobljeno u...

BEOGRAD: Mače palo sa 9. sprata – preživelo, ali ostalo zarobljeno u ventilaciji!

0
mace u cevi petface

Kada je hitno, u pomoć stiže Marko. Dobro ga znate, jer subjektivno možemo reći, ON JE HEROJ životinjama u nevolji! Tako je bilo i prošle noći, kada je mače propalo kroz ventilacioni otvor sa devetog sprata u zgradi na Bulevaru despota Stefana. Uspelo je da preživi, ali je ostalo je zarobljeno u betonskom otvoru. U pomoć je stigao alpinista Marko!
– Sa stanarima zgrade smo se okupili oko ventilacionog otvora na vrhu solitera. Iz otvora koji je veličine ljudske glave čulo se mjaukanje. Imao sam kod sebe kameru, rasvetu i klupko kanapa. Spustio sam kameru do dna, a kada sam kasnije pregledao snimak video sam da je malo mače preživelo pad sa devetog sprata kroz vertikalnu ventilacionu cev, za „24 sata“ ispričao je Marko i dodaje da je akcija spasavanja trajala do kasno u noć.
Odmah zatim je otpočeta prva faza spasavanja: “pecanje mačeta”.
– Do mačke je spuštena mala korpica napunjena sa hranom, a sa nje je visio peškir koji je mačka trebalo da zgrabi kako bi je izvukli napolje. Vreme je odmicalo, a bezuspešni pokušaji su se ređali jedan za drugim. Jedino smo uspeli da joj dostavimo hranu i vodu. Morali smo da priznamo da je prva faza akcije spasavanja okončana bez pozitivnog rezultata – kaže on.
Za ovu „prvu fazu“ planirano je da se mačetu spuste uvezani čaršavi kroz ventilacioni otvor od kuhinje iz stana koji je najbliži mačetu na dnu ventilacione cevi. Čaršavi će biti spušteni do mačeta u nadi da će ono uz njih uspeti da se popne. Ukoliko ne uspeju, ostaje da se probuši zid do samog ventilacionog otvora. Kroz otvor koji bi se napravio između stana na prvom spratu i ventilacione cevi bi potom bilo lako izvući mače.
Kako ovaj hrabri spasilac kaže, porodica Janković iz čijeg stana treba izbušiti rupu do ventilacione cevi, spremna je na ove vanredne građevinske radove.
– Svesni su posledica i rizika koje takvi radovi nose sa sobom, a ipak su spremni na svaku žrtvu samo da se mače spasi. Zbog slabih primanja, jedino što očekuju od izvršioca radova da im po završetku akcije spasavanja, zazidaju rupu i zid vrate u pređašnje stanje, rekao je Radanović.
Ostaje da vidimo sledeći potez, a Marku još jednom čestitaaaaamo na hrabrosti!

Izvor, Foto (print screen): 24 sata.rs

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstNOVI DOKAZI: Ljudi NISU pametniji od životinja!
Sledeći tekstNEVEROVATNO: Mace dve trećine svog života PRESPAVAJU!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime