Naslovna VESTI SREĆAN ROĐENDAN: Beogradski zoo vrt juče proslavio 79. rođendan!

SREĆAN ROĐENDAN: Beogradski zoo vrt juče proslavio 79. rođendan!

1
Beogradski zoo vrt petface

Beogradski zoo vrt svoje kapije otvorio je davne 1936. godine, a juče je proslavio svoj 79. rođendan. Sve je bilo kako dolikuje – na životinjsku proslavu rođendana došli su mnogobrojni gosti, koji su uživali u jedinstvenoj „muzici“ stanovnika, a najzapaženije su bile pesme ptičica.

Beogradski zoo vrt radi svih 365 dana u godini. Blagajna je otvorena od 08.00 časova, a ulaznice možete kupiti sve do 19.30 časova.

Pored priča o „Vrtu dobre nade“, gosti nisu mogli, a da se ne sete legendarnog Vuka Bojovića – direktora vrta od 1. maja 1986. godine, pa sve do septembra prošle godine kada je preminuo.

Tako su u uglu postavili fotografiju Vuka Bojovića, sa naznakom „reserve“, a prisutni su mu minutom ćutanja odali poštu

Iz uprave vrta najavljena je nabavka dve nove atraktivne životinje, još jedan novi ulaz u vrt, parking i tehnološki noviteti.

– Do kraja leta stižu nam dva nova egzotična „stanara“, a otvorili smo novi ulaz kod Vidin kapije, pa deca koja dolaze organizovano više ne moraju da prelaze tramvajsku prugu da bi posetila vrt, izjavio je Gvozden Radenković, aktuelni direktor Beo Zoo vrta.

Direktor je dodao i da je napravljena aplikacija za mobilne telefone, koja daje detaljne informacije o svakoj životinji, a omogućen je i besplatni Internet.

Izvor, Foto: Blic.rs

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstDOLAZITE? Sledeće subote okupljanje pasa, maca, kunića, ježića, feretki!
Sledeći tekstMAČKA U ČIZMAMA: Ovo je mačka koja putuje sa kontinenta na kontinent

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime