Naslovna VESTI BEZ MILOSTI – Kako završavaju vrhunski trkački konji?

BEZ MILOSTI – Kako završavaju vrhunski trkački konji?

0
eutanazija konja

Vest da je jedan mlad trkački konj nedavno eutanaziran pošto je povređen tokom jedne trke pokrenulo je brojne reakcije i negodovanja ljubitelja životinja. Pokazalo se da, iako se radi o veoma dobro organizovanoj „sportskoj“ industriji, zapravo nema tačnih podataka o broju konja koji svoje živote završavaju u klanicama posle kraće ili duže trkačke „karijere“.

eutanazija konja

Ova četvorogodišnja ždrebica je bila šampion. Pahuljica je pobedila u mnogim važnim trkama, donevši njenom vlasniku novčane nagrade u iznosu od 885.696 funti. Njen trener je izjavio da se povredila pre nekoliko nedelja ali da niko ne zna kako je došlo do te povrede.

Pročitajte i ovo: FILMSKA ZVEZDA UDOMIO ZALJUBLJENI PAR. Magarac i emu sada uživaju na farmi zvezde serije Walking Dead

„Uprkos najboljoj brizi i pažnji našeg veterinarskog tima i našeg tima ovde u Ballidojlu, njeno stanje se ozbiljno pogoršalo pre nekoliko dana i nije nam preostalo ništa drugo nego da donesemo srceparajuću odluku da je uspavamo“.

eutanazija konja

Pahuljica je jedna od sve većeg broja konja koji ovako tragično završavaju svoj život. Tačni podaci nisu dostupni ali ovakvi gubici se beleže širom sveta. Smatra se da je tokom prošle godine u Australiji ubijeno najmanje 149 trkačkih konja. U Velikoj Britaniji umre oko 190 konja a u SAD između 500 i 800 konja bude povređeno a potom ubijeno.

Pročitajte i ovo: PAS BOLJI OD LJUDI: Pas zagrlio beskućnika i pokazao šta znači LJUBAV.(VIDEO)

eutanazija konja

Tužno ali istinito, mnogi konji umiru tokom trka a za ostale, vlasnici smatraju da nije isplativo lečenje pa ih eutanaziraju. Istraživanje BBC-a od prošle godine utvrdilo je još jedan stravičan podatak. Naime, od 2019. do 2021. godine čak 4.000 bivših trkačkih konja je zaklano u Britaniji i Irskoj. Mnogi od njih su tako završili svoj život jer nisu ispunili očekivanja vlasnika tokom trka na na kojima su učestvovali.

Izvor:  plantbasednews.org

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstON JE SAM IZABRAO! Nedeljama je dolazio kod komšije tražeći novi dom.
Sledeći tekstLEONARDO DIKAPRIO skočio u ledeno jezero i spasao DVA HASKIJA

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime