Naslovna VESTI PSI BEZOBZIRNO I BEZDUŠNO – Ostavio 11 štenaca na ulici. Policija zna ko...

BEZOBZIRNO I BEZDUŠNO – Ostavio 11 štenaca na ulici. Policija zna ko je počinilac.

0
izbacio štence iz auta

Kada god se objavi priča o izbacivanju štenaca ili odraslih pasa na ulicu, reakcije čitalacu najblaže rečeno burne. Idu od blažih osuda do teških kletvi koje su uperene na počinioca, njegovu porodicu a neretko i porod. Svi traže pronalaženje počinioca i oštre kazne za učinjeno nedelo. Najnoviji slučaj koji se dogodio u Kladovu, svima nama daje mogućnost da putem društvenih mreža izvršimo pritisak na pravosudne i druge organe koji ovakve stvari treba da spreče i sankcionišu.

Prema snimku sa jedne nadzorne kamere, nepoznati muškarac je u gluvo doba noći iz gepeka svog automobila izvadio kutiju koju je ostavio na trotoaru. U kutiji se, kako je kasnije utvrđeno nalazilo 11 štenaca. Potom je seo u automobil i odvezao se. Ukoliko se bolje pogleda snimak, posebno iritira njegova samouverenost i hladnokrvnost tokom činjenja ovog krivičnog dela. Dodajemo, i bezobzirnost. Ni jednog trenutka se nije osvrnuo ni pogledao štence koje je ostavio. Sve onako domaćinski – u kućnim papučama.

Policija je posle prijave izašla na lice mesta i obavila uviđaj. Ubrzo su utvrdili i identitet čoveka. Veterinarska inspektorka koja je obavila pregled, naložila je da se štenci vrate ovom čoveku i obavezala ga da ih propisno vakciniše i obeleži.

ZAŠTO JE VAŽNA STERILIZACIJA i kako pravilna ishrana čuva zdravlje vaše mačke?

Nezvanično se saznaje da se radi o S.Dž. koji ima svoje rasne pse ali je i javni protivnik sterilizacije. Isto tako nezvanično, priča se da već godinama unazad potomke svojih pasa pušta na ulice Kladova i okolnih mesta.

izbacio štence iz auta

DVA ŠTENETA UDOMLJENA, OSTALO – NAJSLAĐE! – Kada su ih našli bili su na ivici smrti.

I tako dolazimo do početka priče. Njegovo delo je za svaku osudu. Ali, ukoliko ostane na nivou čaršijskih priča, ovaj čovek kao i mnogi drugi će nastaviti da rade ovakve stvari. Ukoliko se ova priča raširi sa porukom da ga treba najoštrije kazniti u skladu sa zakonima ove zemlje možda će Tužilaštvo i Sud učiniti ono što im je dužnost i posao. U suprotnom, i dalje će sve ostati na praznim pretnjama i kletvama.

Izvor:  Facebook

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstZAŠTO JE VAŽNA STERILIZACIJA i kako pravilna ishrana čuva zdravlje vaše mačke?
Sledeći tekstDIRLJIVA LJUBAV PREMA PSU! – Čovek na samrti živeo dok nije našao novi dom svom ljubimcu

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime