Naslovna VESTI PSI INDIJA: Više od 150 pasa rase bigl oslobođeno je iz jedne farmaceutske...

INDIJA: Više od 150 pasa rase bigl oslobođeno je iz jedne farmaceutske laboratorije!

0
bigl petface

Tačno 156 pasa rase bigl, nedavno je oslobođeno iz jedne laboratorije gde je trebalo da budu podrvrgnuti testiranju. Srećom, to se nije dogodilo, a za ove mališane se sada traži dom.
Spasilačka organizacija iz Bangalora Compassion Unlimited Plus Action (CUPA), imala je pune ruke posla prilikom spašavanja pasa iz ove laboratorije. Psi rase bigl živeli su u krajnje nehumanim uslovima. Njihovi spasioci veruju da oni nikada nisu napuštali svoje kaveze, da nikada nisu osetili sunčevu svetlost niti da su ikada okupani. Pored svega toga, najtužnije je što ovi mališani nikada nisu osetili topao ljudski dodir.

Pročitajte još: ZAUSTAVIMO: 150 miliona životinja svake godine u svetu strada u surovim eksperimentima!

Inače, ovi četvoronožci su oslobođeni nakon što je ovoj farmaceutskoj laboratoriji odbijena dozvola za testiranje nad životinjama:

Srećom, ovi psi nisu bili testirani do sada. Oni su bili odgajani za testiranje, dok je laboratorija čekala dobijanje nepohodnih dozvola, rekao je Chintana Gopinath, volonter iz organizacija koja je oslobila preko 150 biglova.

Pročitajte još: Oko 50 labradora spašeno je iz jedne odgajivačnice gde su držani bez hrane i vode!

bigl petfacePsi su stari između dve i pet godina, a kao što smo naveli živeli su u neprihvatljivim uslovima. Njihov život se odvijao unutar skučenih kaveza, bili su obeleženi samo brojevima, a ljudski dodir, kao i bilo kakva interakcija za njih su bili nešto nepoznato:
-Zbog nedostatka izloženosti spoljnom svetu, oni su morali da mnogo da uče, kako bi kasnije bili u prilici da pronađu dom. Učili su različite stvari – od penjanja uz stepenice i šetnji na povodcu, preko maženja sa ljudima, rekli su iz Udruženja koje ih je spasilo.

Pročitajte još: FESTIVAL PSEĆEG MESA: 170 pasa je spašeno sa farme u Južnoj Koreji!

Oni su još dodali sledeće na svom Facebook profilu:

Njima su potrebna imena, kako bi imali pravi identitet. Iz prošlog iskustva mi znamo da će uz dosta strpljenja i razumevanja, ovi psi naučiti da budu druželjubive životinje bez obzira na to odakle su potekli.

Prošlog četvrtka, iz laboratorije su izašla prva 42 bigla, kojima je odmah omogućeno kupanje – prvo u njihovom životu. Za sve pse je predviđena i medicinska nega, obavezna  vakcinacija i sterilizacija.

Iskreno se nadamo da je ovo kraj mukama koji su ovi psi prošli i da ih sada čeka  period ispunjen ljubavlju i toplinom.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstNOVI INTERNET HIT: Preko 15 miliona pregleda za konja dadilju i mališana! (VIDEO)
Sledeći tekstPas Ron, slomljenog srca, pomaže vlasniku da sahrane njegovog psećeg prijatelja! (VIDEO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime