Naslovna VESTI PSI BIO BIH USAMLJEN BEZ TEBE – Dečak beskućnik dao psu ime po...

BIO BIH USAMLJEN BEZ TEBE – Dečak beskućnik dao psu ime po svom nestalom bratu!

0
Dečak i pas beskućnici

Mali Romel ima 11 godina i život provodi na ulicama Kezon Sitija na Filipinima, proseći novac za hranu. Otac je napustio porodicu kada je Romel tek prohodao. Njegova mama ne pokazuje previše brige za svoju mnogobrojnu decu pa je Romel otišao iz doma. Njegov jedini prijatelj i verni pratilac je Bađi, štene koje je imalo sličnu sludbinu.

Dečak i pas beskućnici

Romel je Bađiju dao ime po svom bratu Ađiju koji je nestao pre više godina. Njegov nestanak nikada nije prijavljen policiji, a i roditelji se nisu previše trudili da ga pronađu. Otac je rekao da je Ađi dobro i da će se jednog dana sam vratiti!

Pročitajte i ovo: UDAREN, OSTAVLJEN bez pomoći, čuvao ga je samo PAS PRIJATELJ!

Romelu brat veoma nedostaje. Sam kaže da svog psećeg brata često nosi baš onako kako je nekada nosio svog mlađeg brata. Sav novac koji prikupi proseći prvo potroši na hranu za Bađija a tek onda za sebe.

Dečak i pas beskućnici

Bađi ga prati u stopu. On mu je pratilac, prijatelj i brat. Pomaže Romelu da prežive teške usamljeničke dane. Srećom, Romelova starija sestra ga je primila u svoj dom ali zbog posla ne može potpuno da mu se posveti.

Pročitajte i ovo: Vozač zastao da pomeri sa puta ono što je delovalo kao smeće, ali ono što je našao, ostavilo ga je u šoku

Romel želi da završi školu. Prošenjem skuplja i novac za školski pribor i knjige. Uprkos svojim godinama nikada nije završio ni drugi razred osnovne škole. Ipak, dozvoljeno mu je da pohađa 3. razred pod uslovom da u školu dolazi čist i uredan i da sam nosi svoje sveske. Jedini je koji nema školsku uniformu kao ostali đaci ali mu to nije važno “Reč je o obrazovanju, a ne o uniformi” – kaže Romel. Školu želi da završi kako bi pomagao braći i sestrama koji žive u teškim uslovima.

Dečak i pas beskućnici

Dok je u školi, njegov prijatelj Bađi ostaje u kući Romelove sestre. Ona sama ima dva psa i Bađi se savršeno slaže sa ovim drugarima. Romel ponekad ode i do doma u kojem žive njegova mama i braća i sreće. Priča da odnese hranu i da kuva za njih. Majka ga nikada ne zadržava da ostane u zajedničkom domu ali traži novac.

Dečak i pas beskućnici

Romel i Bađi žive pretežak život. Niko, pogotovu neko tako mali, nije zaslužio ovakvu sudbinu. Ali, toliko ljubavi i odlučnosti da budu zajedno i da se bore protiv nesreće i nevolje i pored neizmerne tuge predstavljaju inspiraciju o kojoj moramo da se zamislimo?

Izvor: Wamiz.co.uk

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstUDAREN, OSTAVLJEN bez pomoći, čuvao ga je samo PAS PRIJATELJ!
Sledeći tekstONE SU PRAVE JUNAKINJE – Stjuardese prekršile protokol kako bi spasle život malom buldogu!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime