Naslovna VESTI PSI NIKO TO NIJE ZASLUŽIO – Bobi je ostavljen da ugine!

NIKO TO NIJE ZASLUŽIO – Bobi je ostavljen da ugine!

0
bobi je ostavljen da umre

Kada videla objavu na Fejsbuku u kojoj se vidi pas vezan lancem koji ostavljen nemoćno leži na zemlji, Glorija Malin iz udruženja S-PAS odlučila je da krene u pomoć. Sa svojom prijateljicom Klarom Pili uputila se u noćnu vožnju dugu gotovo dva sata po magli i kiši do mesta Šegestin u opštini Dvor.

S obzirom da se pas nalazio u području koje je zahvaćeno velikim razaranjem tokom nedavnih zemljotresa nije bilo nimalo jednostavno doći do kuće iz objave. Tražile su zaobilazni put zbog blokada zbog opasnosti od ruševina, informacije od lokalnih meštana, policije i nekako uspele da dođu pred kuću u kojoj se nalazio nesrećni pas.

bobi je ostavljen da umre

Scena koju su zatekli je bila stravična. Pas Bobi, nemoćan i gotovo potpuno promrzao je ležao na tankom ćebetu. Oko vrata mu je bila ogrlica ali lanca kojim je bio vezan više nije bilo. Od vlasnika je Glorija saznala da pas ima 17 godina. Kada su očitali mikročip, saznali su da je Bobi bio registrovan na žensko ime za koje su pretpostavili da je supruga vlasnika.

KORIŠĆEN ZA BORBE PA ODBAČEN – Stravične povrede psa Belog

Vlasnik je bez rasprave pristao da Glorija i njena prijateljica preuzmu psa. Njih dve su ga zajedno sa ćebetom prebacile u svoj automobil i krenule ponovo put Zagreba. Glorija je rekla: “Sumnjala sam da će da preživi.“ Tokom puta, Bobi je nekoliko puta samo zacvileo i ukakio se.

bobi je ostavljen da umre

Iako je bila noć, u Zagrebu su ih čekali veterinari. Međutim, Bobi nije izdržao. Njegov slabašni organizam je posustao. „Mislim da je uginuo pred samim ulazom u ambulantu“ – potrešeno priča Glorija.

DA LI ĆE DOBITI POMOĆ? – Udaren pas već dva dana leži pored puta

Još uvek razmišlja da li da podnese prijavu protiv vlasnika za zlostavljanje nesrećnog psa. Iako mu je dala svoj broj telefona, on nije ni zvao da pita šta se dešava sa Bobijem. Glorija se s pravom pita: Dok veliki broj pasa pomaže u pronalaženju i izvlačenju postradalih u zemljotresu u Hrvatskoj kako je neko mogao jednog psa da ostavi u takvoj nemilosti zbog koje je izgubio život?

Izvor: Večernji list  Foto: privatan album

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstKORIŠĆEN ZA BORBE PA ODBAČEN – Stravične povrede psa Belog
Sledeći tekstPAS LILI DOBILA NOVU ŠANSU – Diana i divni ljudi je nisu ostavili kraj puta

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime