Naslovna VESTI PSI BOJI SE SOPSTVENE SENKE: Mesecima je na ulici, uplašena, nepoverljiva. Imali nade...

BOJI SE SOPSTVENE SENKE: Mesecima je na ulici, uplašena, nepoverljiva. Imali nade za nju?

0
boji se sopstvene senke

Nedavno je na Fejsbuku osvanula potresna objava o belom psu iz Srbobrana. Priča o ovom psu je samo jedna od bezbroj neispričanih sudbin onih koji su napušteni, nevoljeni i neželjeni.

Ljiljana Vukosavljević, za razliku od mnogih drugih sugrađana vidi ovog psa i ne okreće glavu. Pokušava da pomogne ali ne uspeva. Ova kujica je previše uplašena, izmučena i bez poverenja u ljude.

boji se sopstvene senke

Ljiljana priča kako je kujica nekada, kada se pojavila na ulicama bila prelepa. Krzno joj je bilo belo kao sneg. Posle nekoliko meseci, život je na ulici je učinio svoje. Danas je prljava, mržava, tužna. Boji se svega. Ljudi, dece, drugih pasa… ponekad, pognute glave i na bezbednoj udaljenosti prati nekog od prolaznika.

boji se sopstvene senke

Pročitajte i ovo: JOŠ JEDNA ŽRTVA ŠVERCA: Bernardinac sa bosanskim mikročipom pronađen na parkingu pored autoputa u Nemačkoj!

Ljiljana i njeni prijatelji je hrane. Ne mogu da joj priđu kako bi je uhvatili i sklonili sa ulice. Zazire i od hrane koja joj se ponudi. Priđe tek kada je sigurna da joj niko neće prići i povrediti je. Prikradaju se, mame, mole je… ali ona još upornije beži. A onda se samo spusti i leži. Umorna od bežanja, možda i od takvog života.

boji se sopstvene senke

Ljiljana i njeni prijatelji imaju samo jednu želju. Da je nekako uhvate, sklone sa ulice, zaštite od jurcanja za automobilima koji je mogu udariti, povrediti ili ubiti. Žele da joj obezbede bolji život. Žele da joj nađu mesto za život u kome se više neće plašiti svoje senke. Gde neće zazirati od ljudskog pogleda, ruke… gde će biti bezbedna i voljena.

JEDVA SE IZVUKAO: Pas se oporavlja nakon što ga je dete namerno zapalilo

boji se sopstvene senke

Oni ne odustaju. Nadaju se da će uspeti pre nego što se dogodi veliko zlo. Za to vreme se pitaju: ko je i šta učinio da jedna ovakva duša bude dovedena u tako teško stanje.

Izvor: Facebook

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstJEDVA SE IZVUKAO: Pas se oporavlja nakon što ga je dete namerno zapalilo
Sledeći tekstZLOČIN NAD ZLOČINIMA: Upucana roda u blizini Niša!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime