Naslovna VESTI PSI BORBA ZA ŽIVOT: Bebe iz horor dvorišta i dalje u životnoj opasnosti!

BORBA ZA ŽIVOT: Bebe iz horor dvorišta i dalje u životnoj opasnosti!

0
Borba za život štenaca

Bezobzirnost, nebriga i nehumanost koju su volonteri organizacije LePas videli na jednom imanju u okolini Gline teško se može opisati. U dvorištu ima između 20 i 25 pasa svih uzrasta, čak ni vlasnici imanja ne znaju tačan broj. Svi su nesterilisani, nevakcinisani i žive u ućasnim uslovima. Ali, vlasnici ih ne žele dati onima koji žele da im pomognu.

Borba za život štenaca

Volonteri su još ranije pokušavali da nagovore vlasnike da im predaju najmanje 4 skotne kuje kako bi im obezbedili bolje uslove za porođaj. Međutim svi psi su veoma plašljivi pa i agresivni i bilo je nemoguće uhvatiti ih kako bi im se pomoglo.

LABUD ĆE BITI OPERISAN – Grad Zenica i kanton kažu da nemaju para da pokriju troškove lečenja.

Poslednji poziv saradnika organizacije sa ovog imanja se dogodio pre nekoliko dana. Kada su došli, zatekla ih je stravična slika. Na imanju su se nalazila tela uginulih pasa a mnogi štenci su bili u veoma lošem zdravstvenom stanju. Pet štenaca je preuzeto i odneto u veterinarsk kliniku. Od tada traje borba za njihove živote.

Borba za život štenaca

Jedno štene je uginulo iste noći uprkos naporima veterinara. Svi štenci su bili prepuni parazita, dehidrirani, iscrpljeni i zaraženi parvo virusom. Borba sa ovim virusom je teška i uvek neizvesna. I to se pokazalo na slučaju još dva šteneta. Dva dana kasnije njihovi maleni organizmi su izgubili bitku sa opakom bolešću.

DOKLE VIŠE!!! – 19-godišnjak surovo ubio psa jer mu je napao kokošku!

Dva dana kasnije, u veterinarsku ambulantu je dovedeno još jedno štene koje je naknadno nađeno u stravičnom dvorištu. Verovatno se ranije sakrilo plašeći se ljudi, a onda je nekako ispuzalo kako bi zatražilo pomoć.

Borba za život štenaca

Nezahvalno je davati bilo kakve prognoze. Veterinari se bore, svi koji mogu da pomognu se pozivaju da daju podršku, ali volonterke su na ivici očaja. Previše je ovako strašnih priča sa kojima se susreću i žive svakog dana. O tome svedoči i ova izjava:

“Nikome ne želimo da čuju te jauke, očajne malene vriskove, da gledaju te napadaje, ta grčenja, da u ponoć po cijeloj državi očajnički traže i mole bočicu seruma koji ih možda spasi, da znaju da ovo postoji i kako to uživo izgleda. Ne želimo vam tu lažnu nadu kad se malo podignu i vama usprkos upozorenjima razuma i iskustva srce poskoči samo da bi se još jače satralo o pod. “

Borba za tri malena života još uvek traje.

Izvor:  Facebook LePas

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstLABUD ĆE BITI OPERISAN – Grad Zenica i kanton kažu da nemaju para da pokriju troškove lečenja.
Sledeći tekstNOVO IŽIVLJAVANJE U NIŠU: Pucano u mačku iz vazdušne puške

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime