Naslovna VESTI PSI SLAVONSKI – BOSANSKI BROD: Ostavljali su ih na deponiji, ona ih je...

SLAVONSKI – BOSANSKI BROD: Ostavljali su ih na deponiji, ona ih je spasavala, sada im preti poplava!

0
bosanski brod petface

Ponovo su Balkan zadesile poplave, iako je najavljivano da će vremenskih nepogoda biti i u našoj zemlji, ipak nas je to ove godine zaobišlo. Međutim, naše komšije nisu imale tu sreću. Pored ugrožneih ljudi, koji svakako moraju imati prednost, ugrožene su i njihove životinje. 

Između Slavonskog i Bosanskog Broda nalazi se deponija koja nažalost služi za ostavljene neželjenih pasa. Ti psi preživljavaju jedući smeće i lešine koje se bacaju na tom mestu. Ali oni ipak nisu sami. Naime, par volontera se sakupilo i pomažu Spomenki da se pobrine za njih i da ih stavi na sigurno, prenosi Index.hr.

PROČITAJTE I:

FILMSKA PRIČA ZA OSKARA: Majka sa štencima pronašla napuštenu ljudsku bebu, ugrejala je i spasila! (VIDEO)

Spomenka ima kod sebe puno pasa i brine se onjima, a vodostaj reke je na 736 centimetara, 14 centimetara ih deli od poplave i psi su morali da budu hitno evakuirani kako bi bili na sigurnom od vode i poplava koje im prete. Smešteni su na razna mesta, nekima od njih su i plaćeni smeštaji koji nisu jeftini. U ovoj priči ne gube samo psi dom, gubi i Spomenka.

Njihova životna priča nije lepa, ostavljeni na đubrištu, pa zatim smešteni na sigurno, da bi sada opet izgubili mesto koje im pruža barem neku sigurnost.

Ako ovo sve dobro prođe i ne dođe do poplave, ovi psi će i dalje tražiti dom, Spomenka će i dalje spašavati neželjene duše ostavljene na đubrištu i nitko više neće obraćati pažnju na njih.

Volonteri koji joj pomažu apeluju na sve ljubitelje životinja da pomognu Spomenki i njenim psima na bilo koji način.

Oni nisu imali dobar život, a sada se im se i ta situacija pogoršava. Njihova spasiteljka je takođe ugrožena, važna im je pomoć i podrška.

IZDRŽITE!!! 

petface viber

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.