Naslovna VESTI MAČKE DA LI JE OVO „BOŽJA VOLJA“? Monahinje izbacile mačiće ispred tuđe kuće!

DA LI JE OVO „BOŽJA VOLJA“? Monahinje izbacile mačiće ispred tuđe kuće!

0
monahinje izbacuju mačiće

Nedavno objavljen post sa fotografijama koje prikazuju monahinje iz jednog manastira u okolini Kragujevca kako iz džaka izbacuju mačiće na put ispred jedne kuće, pokrenuo je lavinu komentara i osuda. Nije ni čudo, jer ovakav postupak je u najmanju ruku neprimeren za one osobe koje poštuju Božju volju.

monahinje izbacuju mačiće

Prema rečima Milovana Kočevića, svedoci ovom krajnje nehumanom postupku su bili njegova majka i brat koji je i snimio uznemirujuće fotografije. Kada se automobil zaustavio ispred njihove kapije i kada su monahinje izašle i iz gepeka izvadile džak iz koga su bukvalno istresle mačiće, njegova majka je počela da ih moli da to ne čine.

Pročitajte i ovo: AKO MOŽEŠ, TREBAO BI! Poruka koja je oduševila Zrenjanince!

Monahinje, nadamo se da ne treba opisivati kako treba da se ponašaju bližnjima, su bile krajnje grube i neljubazne. Prvo prema mačićima, a onda i prema Milovanovoj majci i bratu. Objašnjavale su da im je „neko“ rekao da ih donesu baš ispred Milovanove kuće, da je „neko“ te mačiće bacio njima u manastir da bi na kraju direktno optužile Milovana da je baš on to uradio!

monahinje izbacuju mačiće

Milovan nam je objasnio da ovo nije prvi slučaj da mu u dvorište ubacuju neželjene životinje. On je mnoge zadržao, sterilisao i nekako uspevao da udomi. Požalio nam se da je sa velikom tugom neke životinje morao da preda u azil. Nikada nije odbacio ni jednu neželjenu životinju koja se našla u njegovom dvorištu.

monahinje izbacuju mačiće

Milovan je veoma razočaran ovakvim postupkom monahinja. Pomirljivo nam priča da nisu svi sveštenici, monasi i monahinje takvi. On zna za mnogo onih koji su posvećeni pomaganju i humanosti i nemaju ovako neljudski i bahat stav. I petface.net je mnogo puta pisao o veoma lepom i humanom postupanju srpskih sveštenika u crkvama i manastirima sa napuštnim, odbačenim uličnim životinjama. Njegov brat je ceo slučaj prijavio komunalnoj policiji ali ne veruju da će nadležni učiniti ono što im zakon nalaže. Verovatno se plaše da se suprotstave Božjoj volji koju sprovode ove monahinje.

Pročitajte i ovo: U manastiru Ilinje, u Mačvi, živi OGROMAN BROJ pasa koje su spasili od smrti!

A mačići? Valjda opet „Božjom voljom“ su se razbežali. Milovan i njegova porodica im ostavlja hranu u okolini. Mačići su i dalje prestravljeni i nepoverljivi pa se ne pojavljuju. Jedini trag koji ostavljaju su prazne posudice sa hranom koju im je ostavila Milovanova majka.

monahinje izbacuju mačiće

Ako prežive, doneće na svet nove mačiće. I to mnogo njih, a njihovi potomci još više, Božjom voljom. A onda će se možda ponovo naći u tom istom manastiru na milost i nemilost monahinja koje znaju kako sprovesti Božju volju.

Izvor: Facebook Milovan Kočević

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstAKO MOŽEŠ, TREBAO BI! Poruka koja je oduševila Zrenjanince!
Sledeći tekstSUBOTICA: SLOŽNI STANARI sklonili NAPUŠTENE ŠTENCE u zajedničke prostorije

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime