Naslovna VESTI PSI BRANISLAVA ANTOVIĆ: Srećka sam udomila sa ulice i to je jedna od...

BRANISLAVA ANTOVIĆ: Srećka sam udomila sa ulice i to je jedna od najboljih odluka u mom životu!

0
Branislava petface

Na društvenoj mreži Instagram, prati je preko 24 hiljada ljudi. Njen blog je jedan od najčitanijih u regionu. Jedna je (po našem skromnom mišljenju) od najuspešnijih blogerki, ali i mladih uspešnih žena u celom regionu. Osim u poslovni uspeh, imali smo prilike da se uverimo i u njenu preveliku ljubav prema životinjama. Ona je Branislava Antović, a njen najbolji četvoronožni prijatelj i cimer je Srećko, pas koga je udomila sa ulice!

Branislava petface

– Imam dovoljno godina da mogu sa sigurnošću neke od svojih dosadašnjih odluka definisati kao najbolje u životu. Jedne julske noći, pre tačno tri godine, u moj život je ušetalo sitno, čupavo, zapušteno stvorenje čija se belina dlake tek nazirala ispod slojeva prljavštine. Srela sam ga u ulici kojom svakodnevno prolazim. Kako se ispostavilo, tu je boravio mesecima. Nikada ga ranije nisam videla. Ali, te večeri je stajao tu. Ni tada, a ni do dan danas, nisam pomislila da je posredi bila slučajnost. Ne verujem u njih. Koji sat kasnije, kada smo saznali da nema čip, da je na ulici dugo i da mu je pod hitno potrebna pomoć, moja drugarica Ljilja mu je kumovala i dala ime Srećko. Već te noći sam znala da će postati deo naše male porodice. Čini mi se da je i on to znao. Samo se jako, jako plašio da ponovo ne završi na ulici. Zato i dalje ne sme da ostane sam kod kuće, a ja ga na to ni ne primoravam. Jer, ne mogu ni da zamislim kakvim je životom živeo dok je bio samo “lutalica”, priseća se Branislava tog prvog susreta i te ljubavi na prvi pogled!

Glumac Andrija Kuzmanović: “Obožavam pse, a napuštene posebno. Udomio sam ih na stotine”

Branislava petface

Logičan sled okolnosti za nju i njenog partnera Nikolu je bio NOVI CIMER 😉 Mala bela pufnica po imenu Srećko postala je njihov najbolji prijatelj. Od Srećka se odvaja jedino kada joj posao to zahteva, a kada je duže odsutna Srećko uživa u svom hedonizmu Branislavine porodice u Aleksincu! U ostalim danima, zajedno su. Proživeli su mnogo toga – rođendane, evente, proslave, duge šetnje, kraća putovanja – ma sve 😉

Ova divna devojka imala je poruku za sve nas – “uvek, ali uvek UDOMITE”.

Branislava petface

– U ime Srećka i svih njegovih četvornožnih drugara koje smo zajedno spasili, sklonili, nahranili, napojili i svih onih do kojih nismo uspeli da stignemo, ali na koje svakodnevno mislimo, skrećem pažnju na potrebu UDOMLJAVANJA! Oni su  samo i isključivo ljudskom greškom završili na ulici. Da, jedino nas i samo nas krivim za svaku napaćenu životinjsku dušu koja hoda ulicama, jer da iole imamo svesti i pameti znali bismo da ih sterilišemo na vreme i da ih ne kupujemo kao igračke, pa bacamo kada nam dosade. Uvek apelujem na sve da bar iznesu činiju vode ispred zgrade, šaku granula kojom će nahraniti nekog Žuću ili Džekija u komšiluku. A ako ste zaista pametni, onda ćete nekog od njih učiniti članom svoje porodice. Verujte mi, čistota takve ljubavi se ne može uporediti ni sa čim, rekla nam je Branislava!

LJUBICA, ZVEZDA INSTAGRAMA: Glumica Jelisaveta je pre dve godine UDOMILA Ljubicu, u koju je ceo svet zaljubljen!

Branislava petface

Srećka je opisala i kao najboljeg prijatelja i prirodnog antidepresiva, čiji pokret repićem menja tok dana, čiji pogled govori više no bilo čije reči, a spuštena šapica na kolenu podseća kako je malo potrebno da život postane lakši.

Branislava petface
Uvek spremna da pomogne i udomi kucu sa ulice!

– I zato, osvrnite se oko sebe, jer na hiljade ovakvih njuškica traži dom, voljno da vam za ceo svoj život bude najveća podrška i prijatelj. Pružite i njima i sebi šansu, i gledajte kako vam život postaje lepši i kompletniji! Hvala ovom divnom malom stvoru što i moj čini takvim, još od onog trenutka, kada je siv, prljav i zapušten ušetao u moj kraj i život. I evo nas sada kako kako uživamo u najčistijoj emociji na planeti – bezuslovnoj ljubavi, za kraj nam je rekla Branislava!

Nemamo šta da dodamo, osim da se zahvalimo na svoj ljubavi koju ova devojka pruža i Srećku ali i svim napuštenim životinjama koje je do sada udomila i spasila sigurne smrti!

Foto: Privatna arhiva

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstMUŠKARCI SA PSOM mnogo PRIVLAČNIJI ŽENAMA, pokazuju istraživanja!
Sledeći tekstKOLIKO KOŠTA AKVARIJUM: Troškovi pravljenja akvarijuma od 100 litara iznose oko 28.000 dinara!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime