Naslovna VESTI PSI Rasplet: Branka i Veta su došle u novi dom!

Rasplet: Branka i Veta su došle u novi dom!

0
branka petface

Pre nekoliko dana pisali smo o dva divna, ali stara konja koji su upravo zbog svojih godina završile na javnoj licitaciji za prodaju. S obzirom na njihove godine, jer Branka ima 20 a Veta 19 godina, skoro da je bilo neminovno da će završiti u klanici.

Na svu sreću, zahvaljujući volonterima iz udruženja Beta Zaječar, Branka i Veta su izbegle, skoro pa sigurnu smrt. Naime, kada su shvatili da im se crno piše, Betovci su angažovali svoje pratioce na društvenim mrežama i zamolili za pomoć da se ova dva divna konja otkupe od hipodroma. I u tome USPELI!

Rasplet: Branka i Veta su došle u novi dom!

Međutim, problem je nastao kada je licitacija završena a Branka i Veta su morale da napuste hipodrom. Danima se na društvenim mrežama tražilo rešenje za ove dve plemenite životinje i kada je već izgledalo da ga neće biti, pojavili su se Aca i Ana koji su rešili da ih makar privremeno zbrinu. Ipak, problem je nastao u transportu.

ZAJEČAR: Ovo su Branka i Veta, konji koji su živeli na hipodromu, a sada mogu završiti u klanici!

-Organizovali smo prikolicu i naoružali se strpljenjem. Branka je ušla odmah, a Veta je počela da zadaje probleme. Udarala je nogama, samopovređivala se, padala. Da se ne bi ubila, rešili smo da je izvedemo i znali smo da njeno kopito tu više neće kročiti. Branka je otišla za Zlot, a Veta je još nekoliko dana ostala, kažu iz Bete.

branka petface

Da ne bi dodatno stresirali Vetu, odlučili su da lagano, pešaka i u ekipama pređu put od hipodroma do Vetinog novog doma u Zlotu. Bilo je potrebno 6 osoba, JEDAN konj, 10,5 sati puta, 40 kilometara pešaka i mnogo žuljeva, pocepanih patika, pauza i pre svega strpljenja! Ali, sav trud se isplatio, jer je Veta stigla do Zlota i zajedno sa Brankom uživa na divnom imanju!

-Za 10 i po sati, Veta je stigla na svoje odredište. Umorna, ali smo sigurni da joj je bilo lakše nego da se vozila. Sigurni da će od sada obe biti srećne, uvek site, timarene, slobodne…posle 19 i 20 godina, kažu volonteri Bete Zaječar.

NIŠ: 90 povređenih životinja svoj dom i utočište pronašlo u “Zoo kutku”!

Nama je srce puno, jer ova priča ima divan i dirljiv kraj. Ipak, ovim konjima je potrebna i dalje vaša pomoć u hrani i lekovima, pa ukoliko želite da se uključite i brinete se bar na ovaj način o starim damama, Branki i Veti, javite se na Facebook stranicu Bete Zaječar. Mi im želimo da ostatak života provedu srećne, zadovoljne i da zajedno trče po poljima o kojima su, sigurni smo, odavno sanjale.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.