Naslovna VESTI ZAJEČAR: Ovo su Branka i Veta, konji koji su živeli na hipodromu,...

ZAJEČAR: Ovo su Branka i Veta, konji koji su živeli na hipodromu, a sada mogu završiti u klanici!

0
branka petface

Ovo su Branka i Veta, konji koji godinama unazad Žive na zajeČarskom hipodromu. Branka ima 20, Veta 19 godina, a svi znamo da im je Životni vek oko 25. Izgleda da su, ipak, odslužili svoje.

IMPRESIVNO: Ovo su najlepši konji na svetu! (FOTO)

-Pre nekoliko dana grad Zaječar je organizovao javnu licitaciju za četiri preostala konja na hipodromu, među kojima su i njih dve. Dva mlađa konja su kupljena i verujemo da će imati dobre živote. A njih dve… Znali smo da će se pojaviti ljudi iz klanica. I pojavili su se, napisali su na svojoj stranici iz zaječarske “Bete”.

branka petface

Prevelika želja da ih spasu i nula dinara na računu – odveli su volontere do konja, bez ikakvog plana. Samo da ostanu žive. Obzirom da je “JKP Timok” objavilo javnu licitaciju, samim tim je svako mogao da licitira, pa i klaničari. Baš iz tog razloga, u dogovoru sa nadležnima iz preduzeća su i oni licitirali, kako bi bili sigurni da konji neće otići u pogrešne ruke.

-Nisu u divnom zdravstvenom stanju. Branka ima rane od ležanja i potrebna joj je pomoć ujutru pri ustajanju. Veta je nekoliko puta povređivala nogu od šuturanja u zid, u boxu, i to radi često. Potrebno im je timarenje, dobra hrana, nega. Ipak, nismo želeli da odustanemo. Veta je kupljena za 15.000, Branka za 21.000 dinara. Imamo manje od 20 dana da sakupimo ovaj novac i platimo ih, dodali su u apelu, kojim mole za pomoć!

NIŠ: 90 povređenih životinja svoj dom i utočište pronašlo u “Zoo kutku”!

Osim novčane pomoći, “Betovci” imaju još malo vremena da smisle gde će smestiti Branku i Vetu, jer danas moraju da odu sa hipodroma.

branka petface

-Mi bismo donirali hranu i plaćali lečenje ukoliko bude potrebno, jer smo se na to obavezali. Ali, zbog naše loše finansijske situacije i velikih dugova, poklonili bismo ih nekome ko bi se dobro starao o njima. Imaju priliku da osete bolji život od dosadasnjeg. Nemojte da ih izneverimo, napisali su za kraj.

Ukoliko ste u mogućnosti da pomognete da se sakupi novac, da se kupi hrana i sve što je potrebno za brigu o njima – donaciju uplatite na račun:

DINARSKI RAČUN:
200-2464870101025-23
Poštanska štedionica
svrha: ZA BRANKU I VETU
Udruženje Beta
poziv na broj nije potreban

POST NET: Ana Zivic 0694512382

PAYPAL: jasmina.haigh@yahoo.com (sa OBAVEZNOM napomenom: ZA BETU)

DEVIZNI RACUN:
IBAN: RS35200246487010100389
S.W.I.F.T. : SBPORSBG
Banka Poštanska štedionica
Kraljice Marije 3, 11000 Beograd – filijala Zaječar

PODELITE PRIČU, SAKUPIMO NOVAC!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.