Naslovna VESTI PSI BRAVO, BRAVO: Gimnazijalci skupili pare za operaciju napuštenog psa

BRAVO, BRAVO: Gimnazijalci skupili pare za operaciju napuštenog psa

0
spasili psa petface

Kada su videli jadnog psa, kako sa nekolicinom drugih pasa luta pored njihovog školskog dvorišta, učenici Gimnazije „Niko Rolović“ iz Bara, nisu ni znali da će postati heroji o kojim priča ceo region. Napušteni pas ih je ujedinio u jednom cilju – da mu pomognu, jer su primetili da na desnoj, prednjoj nozi ima izraslinu zbog koje se očito teško kretao. Tako je Badi (kako su ga nazvali) zahvaljujući ovim malim-velikim herojima, juče operisan i veterinar mu je hirurškim putem uklonio tumor sa desne prednje noge.
„Treći naš susret bio je presudan da ga odvedemo veterinaru jer nismo mogli više da ga gledamo tako bolesnog“, za portal „Analitika“ priča Danilo, jedan od učenika ove Gimnazije.
Urađene analize krvi i opšteg stanja, pokazale se da Badi mora da ojača i oporavi se za operaciju. Dečaci za to vreme nisu želeli da sede „skrštenih ruku“.
spasili psa petface
„Mi smo za to vrijeme odlučili da ne sjedimo skrštenih ruku već da prikupimo novac za potrebnu operaciju. Veterinar nam je obećao da će dijelom učestvovati u operaciji i dao nam popust“, priča ovaj humani maturant.
Danilo i njegovi drugovi su u svojoj školi pokrenuli akciju doniranja novca – koliko ko može – za Badija.
„U ponedjeljak smo pokrenuli akciju u školi i prikupili smo 120 eura za operaciju. Uspjeli smo i da mu nađemo smještaj preko naše drugarice koja je u jednoj organizaciji za zaštitu životinja“, rekli su ovi heroji.
Kako su ispričali, svakog dana posećuju svog drugara Badija. „Posle škole ga posjetimo i ponesemo mu da jede. Svaki dan idemo da ga nahranimo. Prekjuče zbog nevremena nismo uspjeli da ga pronađemo na uobičajenom mjestu. Bili smo pod stresom jer smo se pitali gdje je i što mu se desilo“, ispričao je jedan od dečaka i dodao da su ga danas ipak našli kod jedne pekare blizu škole.
BRAVO, MALIŠANI!

Izvor: portalanalitika.me
Foto: portalanalitika.me

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.