Naslovna VESTI BRAVO SREDNJOŠKOLCI: Učenici srednje škole iz Prokuplja satima pažljivo SPASAVALI SOVU! (VIDEO)

BRAVO SREDNJOŠKOLCI: Učenici srednje škole iz Prokuplja satima pažljivo SPASAVALI SOVU! (VIDEO)

0

Više sati trajali su pokušaji da se reši problem mladunčeta sove ušare koje je palo u dvorištu prokupačke Tehničke škole “15. maj” i na kraju je misija uspešno završena. Mladunče je konačno vraćeno na četinar sa kojeg se pretpostavlja da je palo.

-Primetili smo da je na jednom četinaru u dvorištu škole na grani stalno sova. Nismo ni znali da ima mladunce. Danas je jedno palo. Prvo smo mislili da je povređeno, ali je bilo samo uplašeno. Zvali smo sve redom, jer nismo znali kako da mu pomognemo. Zato smo ga zaštitili i dežurali pored njega- kaže direktor Tehničke škole “15. maj” Biljana Milenković za Prokuplje na dlanu.

PROČITAJTE I:

NEKO PUCA U SOVE U NIŠU: Pronađena sovica pogođena iz vazdušne puške!

Ona dodaje da kada su shvatili da nije povređeno, javio se nov problem kako da ga vrate na drvo, jer reč o visokom četinaru. Na kraju su se setili i Javnog komunalnog preduzeća “Hammeum” koje ima korpu. Zamenik direktora preduzeća Bratislav Dunjić obećao je da će radnici doći čim se vrate sa terena.

-Mi nismo zaduženi za to, ali uvek izlazimo u susret građanima kada nam se obrate, a možemo da pomognemo- kazao je Dunjić.

I dok se čekala korpa, učenici i anstavnici brinuli su o bezbednosti male sove. Kupljen je špric i uspeli su da napoje vodom sovicu, a onda su ga i nahranili.

Ovo su heroji, oni pravi i istinski heroji! BRAVOOOO!

petface viber

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstŠTA ŠUGA MOŽE DA UČINI: Od ovog psa ništa nije ostalo, postao je KAMEN! (VIDEO)
Sledeći tekstOVO JE OSUĐENIK NA SMRT: “Ubiće ga! Ovo srce, predobro traži SPAS što pre!”

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime