Naslovna VESTI PSI BRAVOOO! – Prikupljena novčana pomoć za nabavku psa koji će 15-godišnjoj devojčici...

BRAVOOO! – Prikupljena novčana pomoć za nabavku psa koji će 15-godišnjoj devojčici čuvati život!

0
Skupili novac za psa

Zamislite da 15 godina bdijete nad detetom koje zbog bolesti može u svakom času umreti ako mu odmah ne ukažete pomoć. Upravo tako su živeli roditelje male Kejli O’Hara. Ona je obolela od retkog genetskog poremećaja koji može da iznenada izazove smrt u svakom trenutku.

Skupili novac za psa

Bolest je dijagnostifikovana samo nekoliko meseci posle rođenja male Kejli. Od tog trenutka, njeni roditelji ne spavaju pokušavajući na sve načine da ostanu pribrani i da ukoliko dete dobije napad tokom noći hitno reaguju. Opasnost od tih napada je tolika da je Kejli stalno pod nadzorom roditelja.

Pročitajte i ovo: POBEDILA SMRT – Ostavljena da umre usamljenom, mučnom smrću!

Neprofitna organizacija Doggie Does Good je ponudila pomoć porodici O’Hara. Oni obučavaju pse koji pružaju najrazličitije vrsti pomoći i podrške svima kojima je takva pomoć potrebna. Obuke, u zavisnosti od zadataka koje psi savladavaju traju od 6 do 12 meseci. Ipak postoji ozbiljna prepreka u nabavci takvih pasa – pomoćnika. Njihova cena može da dostigne vrtoglavih 38.000 dolara!

Skupili novac za psa

Kada su O’Harini shvatili koliko novca treba da odvoje za spanosno rešenje ipak nisu odustali. Počeli su kampanju prikupljanja dobrovoljnih priloga preko društvenih mreća. Malo – po – malo novac je počeo da pristiže. Prvi u pomoć su priskočili prijatelji i komšije a potom se lista onih koji su želeli da daju doprinos proširila. Ljudi dobrog srca su slali simbolične sumo od 5 do 25 dolara ali bilo je i onih koji su slali i veće iznose. Za dve nedelje prikupljeno je 15.000 dolara. Posle 6 meseci sakupljen je potreban iznos.

Pročitajte i ovo: PAS KOJI SE VIŠE NE SMEJE: Da li je Goldi ŽIVO BIĆE ili stara, nepotrebna KUTIJA?

Skupili novac za psa

Na slici je Vini, šestomesečni labradudl koji će biti Kejlin spasitelj. Spavaće sa njom i obaveštavaće njene roditelje ukoliko dođe do napada. Njima će to omogućiti da stignu na vreme do ćerke i spreče najgore. „Nisam verovala da će doći dan kada ćemo moći koliko – toliko mirno da spavamo“ – izjavila je Kejlina majka Heder. Vini je krenuo na obuku i za nekih 8 meseci će otići u svoj novi dom kako bi bio anđeo čuvar maloj Kejli.

Izvor:  iheartdogs.com

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPOBEDILA SMRT – Ostavljena da umre usamljenom, mučnom smrću!
Sledeći tekstVERNOST DO KRAJA, A I POSLE TOGA: Prisutni bez reči posle reakcije psa na sahrani vlasnika

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime