Naslovna VESTI PSI Budite mu podrška tada: Briga o ljubimcu nakon operacije!

Budite mu podrška tada: Briga o ljubimcu nakon operacije!

1
Briga o ljubimcu petface

Kompletna briga o ljubimcu nakon operacije, o njegovom emotivnom I zdravstvenom stanju, prenosi se na vas. Odmor i opuštanje, glavni su preduslovi koje morate obezbediti “pacijentu” nakon izlaska iz ordinacije, pa je potrebno da se pripremite.

Ukoliko su vaši pas ili maca nedavno sterilisani ili kastrirani ili su imali neku drugu operaciju, ono što prvo treba da učinite jeste da ga izolujete od ostalih ljubimaca u kući, kao i od male dece I nepoznatih ljudi sve dok se potpuno ne oporavi.

Pročitajte još:
KORISNO: Evo šta treba da sadrži pribor za prvu pomoć ljubimca!

Mir je ono što im je u tom periodu najpotrebnije, a životinjama je priznaćete teško objasniti da im je drugar u situaciji da ne može da se igra i druži sa njima. Slična je situacija i sa decom.

Briga o ljubimcu petface

U ovom periodu organizam ljubimca je oslabljen, a često pokazuju i nedostatak volje za jelom, kao i probleme sa obavljanjem nužde. Ipak, vremenom se ovo stanje postepeno menja na bolje i u zavisnosti od ozbiljnosti operativnog zahvata, već nakon nekoliko dana funkcije ljubimca počinju da se vraćaju u normalu i on postaje „onaj stari”.

Pročitajte još:
Da li znate: Zašto mačke žvaću krpice, kesice, trakice?

U postoperativnom periodu je važno da obratite pažnju na znake infekcije: otok i crvenilo potencijalni su znaci za uzbunu i na njih morate što pre da odreagujete i konsultujete se sa veterinarom.

Ukoliko prolaskom vremena vaš pas ili maca nastave da se ponašaju tromo i ne vidite poboljšanje stanja, nova poseta veterinaru je obavezna.

U svakom slučaju, morate biti glavna podrška, jer,.. setite se kako je vama kada vas “sve slomi”.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPas Pirata je novi Hačiko: svakog dana se vraća u bolnicu u kojoj je njegov vlasnik preminuo!
Sledeći tekstKendal i Điđi, poznate svetske manekenke, vikend provele u udomljavanju životinja!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime