Naslovna VESTI PSI BRINE O VELIKOJ PORODICI – Spasao više od 70 životinja i obezbedio...

BRINE O VELIKOJ PORODICI – Spasao više od 70 životinja i obezbedio im jedinstven dom.

0
Sklonište za napuštene životinje

Mnogi ljudi se u nekom trenutku zasite gradskog života i odluče da nastave svoj život na selu. Mert Akok, 48-godišnji biznismen iz Instambula je jedan od onih koji je odlučio da pobegne og gradskog života. Ali, on je izabrao nešto još plemenitije – da brine o velikoj porodici.

Sklonište za napuštene životinje

Akok je pronašao imanje na oko 2 hektara koje je potpuno prilagodio potrebama više od 70 životinja o kojima sada svakodnevno brine. Selo se nalazi nedaleko od Istanbula, a Akokova kuća je novi dom uličnim psima, mačkama, konjima, guskama pa čak i galebovima.

Pročitajte i ovo: DOBROTA NA DELU – Ulični pas USVOJIO i BRANI napuštene štence!

Sve životinje koje je udomio su bile u lošem zdravstvenom stanju. Razne povrede, bolesti i starost… čini se da je Akoku to bio glavni kriterijum za spasavanje. Mnoge od ovih životinja se još uvek leče ili oporavljaju od užasa koje su doživele na ulicama.

Sklonište za napuštene životinje

Mnoge životinje su slepe, teško se kreću, a pojedinim galebovima koji ovde žive nedostaje po jedno ili čak i oba krila. Akok, gotovo svo slobodno vreme posvećuje lečenju i oporavku onih koji nisu imali sreće da neko brine onjima.

Sklonište za napuštene životinje

Leti, životinje su na otvorenom. Zimi, kada zahladni imaju zatvoren prostor, a mnogi dane i noži provode u Akokovoj kući. Zna ime svake životinje i svima svakodnevno obezbeđuje obroke. Mnoge životinje zahtevaju specifičnu ishranu zbog bolesti i stanja u kojem se nalaze. Akoku ništa nije teško.

Pročitajte i ovo: LJUBAV SE PREPOZNAJE U NESREĆI! Pas je svojim telom spasao život mačetu.

Sklonište za napuštene životinje

Psi su imali posebno mesto u Akkokovom životu od njegovog detinjstva i on sada ima pet, uključujući tri koje je spasao od sigurne smrti na ulici. „Imao sam kuću sa malom baštom u Uskudaru, ali kada se broj životinja povećao, odlučio sam da nađem drugo mesto, kako ne bih uznemiravao komšije. Konačno sam pronašao ovo mjesto istočno od Istanbula”, rekao je Akok.

Sklonište za napuštene životinje

„Konačno imaju lak život ovde. Imali su tešku prošlost, napušteni od svojih vlasnika. Neke sam dao na usvajanje i sada žive potpuno novi život“, priča Akok. Lepa i plemenita priča se daleko čuje, pa mnogi donose povređene pse koje sklone sa ulica u ovu oazu sreće i dobrote. Nadamo se da će ovaj neverovatni čovek imati snage i prostora da zbrine sve veći broj unesrećenih životinja jer za sada sve radi potpuno sam.

Izvor:  Daily Sabah

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstSMEDEREVSKA PALANKA… I ništa!
Sledeći tekstFARMA SPASA – Mesto gde se svaki život posebno ceni!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime