Naslovna VESTI PSI BRKINO STANJE – KRITIČNO: Posle surovog napada pit bula na Konjarniku mali...

BRKINO STANJE – KRITIČNO: Posle surovog napada pit bula na Konjarniku mali ljubimac i dalje u teškom stanju

0
napadnut pas

Brka je pas koji je imao nesrećan život. 6 godina je proveo u beogradskom azilu, a onda mu se osmehnula sreća. Usvojila ga je divna porodica koja mu je u tri naredne godine pružila svu pažnju i ljubav kakvu je ovaj mali mešanac zasluživao.

napadnut pas

Brka je sa svojim vlasnicima provodio svaki trenutak. Vodili su ga po kafićima, restoranima, na fakultet, na posao. Bio je omiljen gde god bi se pojavio. Mala duša je uzvraćala ljubav svima, i ljudima i životinjama  Sreća je prekinuta pre dve noći kada je Brku krvnički napao vlasnički pit bul.

napadnut pas

Pročitajte i ovo: SPASENI IZ PAKLENE ODGAJIVAČNICE: Nisu hteli da otvore vrata policiji, a onda je spasilačka ekipa ušla u kuću i imala šta da vidi

Dok je devojka bila u kupovini ispred trafike u pratnji Brke, s leđa im je prišla vlasnica u društvu velikog pit bula. Iznenada, bez ikakvog povoda, pit bul je napao Brku. Njegove čeljusti su se zabile u zadnji deo Brkinih leđa. Vlasnica napadača je pokušala da udarcima fleksi povodnika odvoji razjarenog psa ali nije uspevala. U nekom trenutku, napadač je popustio stisak, a na pločniku je ostalo nepomično Brkino telo obliveno krvlju.

Vlasnica pit bula

Napravila se velika gužva oko mesta napada, umešali su se gosti obližnjeg kafića i gotovo nasrnuli na vlasnicu pit bula koja se veoma drsko ponašala. Nepovezanim rečenicama obećala je da će snositi troškove lečenja povređenog psa. Ono što je izazvalo još veće negodovanje i bes okupljenih bila je njena izjava da ona nema nikakav problem i da podržava  eutanaziju dece i životinja!

napadnut pas

Otac devojke koja je vodila Brku je ubrzo stigao i najvećom brzinom uzeo Brku koji je obilno krvario kako bi ga odneo u najbližu dežurnu veterinarsku ambulantu. Dok su se veterinari borili za Brkin život, vlasnica pit bula se javila telefonom i rekla da nema nameru da plaća bilo kakve troškove jer joj je vlasnik povređenog psa pretio pištoljem!

napadnut pas

Brkin vlasnik se vratio do trafike kako bi uzeo snimke sa nadzorne kamere koja je registrovala ceo napad i tu zatekao vlasnicu pit bula. Ponovo se razvila rasprava pa je Brkin vlasnik pozvao policiju. Svedoci su, policajcu koji je došao, potvrdili da je pit bul napao nedužnog psa, a da Brkin otac nije imao, niti je pretio pištoljem sada već agresivnoj ženi.

Policajac na licu mesta se pokazao veoma nesnađen. Nije znao šta treba da radi i kakva je procedura u ovakvim slučajevima pa je morao telefonski da se konsultuje sa nadređenima. Uzeli su izjave svedoka, ali ne i snimak sa kamere…

Pročitajte i ovo: NAJLEPŠA VEST NEDELJE: Baka Luna je najzad dobila pravi dom.

Za to vreme Brka, u opštem šoku i veoma lošem stanju borio se za život. Veterinari smatraju da su naredna 72 sata presudna. Povrede su obimne, ne oseća zadnje noge, čini se kao da ne izlazi iz šoka. Preplašen, stalno je ukočen. Vide se velika nagnječenja, rane od ugriza. Čeka se da se bar malo oporavi kako bi se uradile dodatne pretrage.

napadnut pas

Ovaj slučaj ponovo otvara gomilu pitanja. Priča je naišla na veliki interes na društvenim mrežama. Pojavila su se svedočenja da ovom pit bulu i njegovoj vlasnici ovo nije prvi incident. Ovaj pas i vlasnica su prekrišili mnoge odredbe iz gradske odluke o držanju pasa. Pit bulovi su svrstani u kategoriju opasnih pasa koji tokom šetnje moraju biti držani na kratkom povodniku, sa zaštitnom korpom preko njuške. U ovom, a i u mnogim drugim situacijama o kojima svedoče sugrađani, ovaj pas nije imao ni korpu, a ni kratak povodnik. Naravno, tu je priča o odgovornosti vlasnice koja u ovom slučaju nije bila sposobna da kontroliše svog psa.

napadnut pas

Ipak, ono što posebno iritira u celoj tragediji jeste nestručnost, neobučenost i nesposobnost policije. Nepoznavanje pravila i procedura je neshvatljivo. U zapisniku je policijski službenik naveo da su oba psa podjednako kriva jer ni jedan ni drugi nisu imali zaštitne korpe. Očigledno mu niko nije objasnio da Brka ne spada u kategoriju pasa ni po rasi, ni po veličini pa ni po ponašanju, za koje je korpa obavezna. Nažalost, opet se pokazalo: kakva država – takva i policija.

napadnut pas

Držimo palčeve i molimo se da Brka preživi. Nije zaslužio to što mu se dogodilo. Previše je patio u prošlosti. Zaslužio je sreću i ljubav koju je dobio u svom domu i želimo mu da se oporavi i da nastavi da živi u sreći.

Izvor:  Facebook Una Đurić

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstNAJLEPŠA VEST NEDELJE: Baka Luna je najzad dobila pravi dom.
Sledeći tekstHOROR U REGIONU: Mama i pet štenaca izgladnjivano u jednoj „odgajivačnici“

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime