Naslovna Komercijalna grupa MJ SVET TRAINER: Posebna linija namenjena psima koji imaju problema sa radom bubrega!

TRAINER: Posebna linija namenjena psima koji imaju problema sa radom bubrega!

0
bubrega petface

Kao i ljudi, psi takođe imaju dva bubrega. Njihova funkcija uključuje filtriranje krvi, uklanjanje otpadnih materija, kao i održavanje konkretne koncentracije tečnosti i mineralnih materija u organizmu. Bubrezi su sastavljeni od posebnih ćelija koje se nazivaju nefronima, a koje sa starošću nestaju i ne mogu se nadoknaditi.

Pročitajte još: PERSONAL TRAINER: Sve o ishrani štenaca na jednom mestu!

Kada su u pitanju bolesti bubrega, u njih su uključena sva stanja koja dovode do smanjenja broja nefrona. Do ovih stanja mogu dovesti različiti faktori – od povreda i infekcija, preko tumora i trovanja. Treba imati u vidu da starije životinje imaju veću predispoziciju za otežano funksionisanje ovog organa. Takođe, valja napomenuti da rasna predispozicija takođe igra bitnu ulogu. Naime, predispozicije za nastanak nekog bubrežnog oboljenja veće je kod rasa kao što su koker španijel, lasa apso, šar pei, doberman.

bubrega petface

Probleme sa bubrezima prepoznaćete po povećanoj žeđi i češćem uriniranju, smanjenom apetitu i gubitku telesne mase, zadahu iz usta, povraćanju i prolivu, kao i opštoj slabosti i apatiji.

Ukoliko se kod pasa ustanovi otežano funkscionisanje bubrežne funkcije, pored terapije koju prepisuje veterinar, svom ljubimcu možete pomoći i posebnim režimom ishrane. Naime, preporučuje se hrana sa smanjenim sadržajem proteina, soli i fosfora.

Pročitajte još: TRAINER: Sve što treba da znate o ishrani starih pasa!

bubrega personal trainer sensirenal petfaceTrainer je razvio liniju Sensirenal kako bi odgovorio na potrebe onih pasa koji imaju probleme sa funksionisanjem bubrega, kao i za one koji pse sa predospozicijom osetljivih bubrega.  Glavni sastojak ove posebno prilagođene linije je ekstrakt belog grožđa, koji se može pohvaliti visokim antioksidativnim dejstvom. Pored njega, u sastavu ove hrane našli su se ekstrakti brokolija i cikorije čija je uloga da poboljšaju sastav crevne mikroflore. Pored toga, ovi ekstrakti potpomažu izbacivanje štetnih materija iz organizma. Zbog toga što je u njima zastupljen manji sadržaj proteina, fosfora i natrijuma, a istovremno zahvaljujući delovanju antioksidanasa i omega 3 masnih kiselina, obezbeđuje se uravnoteženiji rad bubega, kao i urinarnog trakta u celini.

Trainer – u službi zdravlja vaših ljubimaca.

Prethodni tekstJA SAM MRVICA: Obećavam da ću biti non stop uz tebe i da ti nijedan dan neće biti loš!
Sledeći tekstCEO ŽIVOT SAMA: Najusamljenija slonica na svetu uginula u 69. godini!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime