Naslovna VESTI PSI BUDA – pas koji nema SREĆE! Ceo život nije imao dom a...

BUDA – pas koji nema SREĆE! Ceo život nije imao dom a sada ga vratili u azil.

0
Buda vraćen u azi

Devetogodišnji mešanac nemačkog ovčara i Čau Čau-a Buda, gotovo ceo svoj život je proveo u prihvatilištima i azilima. Sedam godina je bio neželjen u Rumuniji, a onda je prebačen u Veliku Britaniju gde je dobio drugu šansu.

Buda vraćen u azi

Budu opisuju kao „apsolutno čudovište za maženje koji uvek traži pažnju i zagrljaje“. Njegov problem je što je veliki pas, kome je potrebno dosta prostora. Naravno, tu je i „problem“ njegove dobrote. On se slaže sa svima, sve voli i od svih očekuje da mu tu ljubav uzvraćaju. To ponekad, u kominaciji sa njegovom veličinom može da bude naporno.

Pročitajte i ovo: PATRONOVO drugo ime je HRABROST! Otkrio preko 150 eksplozivnih naprava.

Nažalost, kada su svi odahnuli jer je najzad dobio pravi dom i ljude koji će mu obezbediti mirnu starost, novi vlasnici su se posle samo dva meseca predomislili. Vratili su Budu u prihvatilište u Severnom Linkolnširu sa objašnjenjem „da više ne mogu da brinu o njemu“. I Buda se ponovo našao na najtužnijem mestu za život.

Pas koji nema sreće

Jerri Green Dog Rescue je prihvatilište koje je osnovano pre 60 godina. Posvećeni su spasavanju neželjin i odbačenih pasa ali i traženju odgovarajućih domova. Pored ovog u kojem se trenutno nalazi Buda, otvorili su još tri slična centra kako bi proširili mogućnost pronalaženja domova za svoje štićenike.

Pročitajte i ovo: SUVIŠE „OBIČAN“ DA BI GA PRIMETILI – Potresni snimci psa iz azila kojeg niko ne vidi!

“Buda je društven dečak koji bi potencijalno mogao da živi sa drugim odgovarajućim psom ako se dobro slažu. Može da živi i sa decom starijom od 14 godina. Voli svoje igračke, posebno svoju tenisku lopticu. Međutim, on se bori sa bolnim zglobovima i treba mu doživotno ublažavanje bolova i suplementi za zglobove” – kaže portparolka prihvatilišta.

Pas koji nema sreće

Ona dodaje: „Svi psi zaslužuju dobar život i siguran dom pun ljubavi. Postojimo kako bi obezbedili bezbedno mesto za pse beskućnike i da pronađemo nova mesta puna ljubavi.” Nadamo se da će Buda uskoro pronaći pravi dom i nadoknaditi sve one godine provedene u usamljenosti i bez ljubavi koju toliko želi.

Izvor: mirror.co.uk

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime